top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Herentalse C 65 – 55(37 – 22)

We waren in Herentals slechts met 4 punten verloren, dus moeten we dat thuis beter kunnen. De start was alleszins veelbelovend. Tristan verdeelde niet alleen het spel, hij scoorde zelf ook 3 maal, en als Tim B. op de buzzer nog een driepunter binnen knalde (zijn eerste van het seizoen) stonden we, ondanks enkele gebruikelijke missers, 10 punten voor. (1°Kw.: 17/7) .

In het tweede kwart waren de bezoekers wakker geschud en haalden meer dan het dubbele van het eerste kwart, maar ook bij ons werd het niveau een beetje opgetild. En dus deden nog eens 5 punten (20/15) bij onze voorsprong bij (Rust: 37/22) .

Na de rust kwam er meer evenwicht in het spel. Herentalse zette alles op alles, en voor ons moest het niet meer zo nodig met 15 punten voor. Hierin schuilde natuurlijk een adder onder het gras, maar we wonnen toch ook dit kwart (16/13) met 3 punten (3°Kw.: 53/35) .

Het vierde kwart was een beetje overbodig. De power-play van onze tegenstrevers deed hun wel dit kwart naar zich toe trekken, maar dit was onvoldoende. En als zelfs Tim G. een rebound pakte, waren we zeker dat de overwinning ons niet meer kon ontglippen .

Sven Lenaerts 4-1, Glenn Brabants 0-2, Nick Hedeman 2-4, Wouter Op de Beeck, Wim Teugels 4-0, Tim Ballon 7-0, Tim Geeraerts 4-0, Mathias De Decker 0-4, Remi Vandenbroeck 4-6, Tristan Baguet 6-4, Bart Bruggeman 4-4, Louis Zwaan 2-3 .

Lay-up 11/18 (Bart 2/2), 2pt inside 10/17 (Remi 3/4), 2pt outside 8/22 (Tim G. 2/3), 3pt 1/10 (Tim B. 1/1) = 45%

Vrije worpen: 4/14 (Tristan 2/3) = 29% !

7 aanv.rebounds (Remi 3, Bart 2), 27 verd.rebounds (Remi 7, Louis 5, Wim 4, Sven 3, Tim B 2), 15 balverliezen, 4 steals (Sven, Wouter, Tim G, Remi), 5 assists, 3 block shots (Tim B 2, Tim G 1).