top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Berlaar B - Telstar B 49 – 64 (34 – 29)


Deze match stond genoteerd als “met eventuele winstkansen”, als we van in het begin onze kans grepen. Maar dat draaide wel eventjes anders uit. Berlaar speelde snel, en voor we het wisten stonden we acht punten achter. Door een betere verdediging en twee treffers van Mathias konden we nog naderen tot op 4 punten (1°Kw.: 12/8) .

In het tweede kwart konden we onze score gevoelig opdrijven, maar misschien wel daardoor lieten we de thuisploeg ook vlotter punten maken. Een bom van Glenn iets voor de rust zorgde er voor dat we dit kwart (22/21) met slechts 1 puntje verloren (Rust: 34/29) .

Na de rust zetten we de achtervolging in. Niet direct in overdrive, maar met 12/14 kwamen we toch 2 puntjes dichter. Nog 3 te gaan alvorens onze achterstand zou weggewerkt zijn, en dat zal niet gemakkelijk zijn (3°Kw.: 46/43) .

De thuiscoach was van in het begin gefocust op de arbitrage, en had van de eerste minuut van de wedstrijd commentaar op elke beslissing van de refs. Ook in het vierde kwart was dit niet anders, en ook zijn kapitein ging nu helemaal mee in dit verhaal. Doordat ze nog uitsluitend nog hiermee bezig waren, hadden ze niet door dat hun spelers er als ploeg helemaal niets meer van bakte, en slechts 3 punten lieten optekenen (3/21) op een gans kwart. Dit geschenk konden wij onmogelijk weigeren. Onze ploeg bleef spelen voor wat ze waart waren, bleven geconcentreerd op het spel zelf, en we wonnen deze match nog met 15 punten voorsprong. Proficiat voor de inzet en het geleverde spel (vooral de laatste 3 kwarts) .

Sven Lenaerts 2-0, Glenn Brabants 5-0, Nick Hedeman 0-6, Tim Ballon 4-2, Tim Geeraerts, Mathias De Decker 2-5, Remi Vandenbroeck 6-5, Josse Gobel 4-9, Tristan Baguet 4-8, Bart Bruggeman, Louis Zwaan 2-0 .

Lay-up 12/32 (Remi 3/9, Josse 2/8), 2pt inside 5/21 (Tim B. 1/6, Mathias & Remi 1/4), 2pt outside 2/11 (Mathias 1/1, Tristan 1/6), 3pt 2/15 (Nick 1/5, Glenn 1/7) = 27%

Vrije worpen: 20/30 (Josse 7/8, Tristan 6/11, Remi 3/4) = 67%

9 aanv.rebounds (Remi 3), 19 verd.rebounds (Mathias, Remi & Tristan 4), 16 balverliezen, 12 steals (Glenn 3, Nick & Josse 2), 9 assists (Glenn 4), 2 block shots (Mathias & Remi 1).

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page