top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U10B Thuiswedstrijd tegen Fellows Ekeren G10A


Na de iets te lange winterstop konden we er nog is invliegen !

Bij de opwarming was er wel enthousiasme maar waar was de match spirit ? Hmm.. echt wel voor dit team. We spelen voor de fun en willen dan ook nog winnen of op zijn minst 'Scoren'.

We begonnen aan de match met een geurtje van reflex spray en ééntje dat de witte kleur in het aangezicht droeg. Gelukkig dat het paars van Telstar bbc dan extra flatteert.

De eerst Q hebben we vooral uit handen gegeven in de eerste helft. Nog geen matchritme, loopfouten en springgrage spelertjes (Janne) .. De 2de helft van deze Q speelden we beter en gretiger. Eens Janne in verdediging de 15 onder handen nam kwamen we beter in het spel. Knap hoe ze die bal onderschepte voor hem. Ook Kyllian kon de 10 beter uit de match houden door een goede defensieve houding. Maar het heeft niet mogen baten 8-9..

De 2de Q namen we het spel even over. Alleen blijven we toch liever tot 8x over de goal naar elkaar passen dan te scoren van den eerste, tweede ..allée dan de 6de keer ? Een goede oefening in rebounds natuurlijk, niet Marten en Eliot ? Uiteindelijk vonden we dan toch de opening van de ring. Lenne gaf het voorbeeld. Kyllian heeft de 'fake' onder de knie en laat zijn tegenspelers graag voorbij vliegen. De mooie passen en het samenspelen in een chaos is uiteraard ook een kunst. Maar wel één die we kennen. 16 -2

Na de pauze hadden we duidelijk opnieuw een opwarmingsperiode nodig. Het verschil dat ons werd opgelegd werd vooral in de eerste helft van de 3de Q gemaakt. Foutieve (teveel op de bal) en te brute verdediging gaf de tegenpartij ook nog gemakkelijke scores uit vrijworpen. De 2de helft van deze Q namen we het ook niet echt in handen. Niet altijd juiste passen of te hard, te zacht en zoals coach Veerle ze noemt: Bloemkoolpassen. Genoeg voor bloemkoolsoep...Er was wel inzet maar die moet je ook omzetten in punten uiteraard. Zelf de roep tot 20 sprints heeft niet geholpen. 4-10

In de 4de Q werden we terug wat strijdlustiger. Een actieve maar vooral goede sluitende verdediging en knappe rebounds. Patrick zijn snelheid en knap werk voor steals werd opgepikt door de andere ploeggenoten. Knap samenspel en de juist man zoeken om te "scoren". Tot op het einde hebben we het dan nog spannend gehouden ...laatste seconden een fout met gevolg vrijworpen voor de andere ploeg. Ze werden gemist maar ja..nu moesten we nog zeker die rebound hebben. Uiteindelijk sloten we af met een brede glimlach want vooral in de laatst Q kwam de kracht van de ploeg naar boven ! 8-6

Een mooi gelijkspel dus.

Het team heeft gewonnen maar niet in punten (alhoewel..) maar vooral in de kracht van samenspelen en werken voor elkaar. We geven dan wel al eens een pas die in het gezicht vliegt ( ai Samuel..) maar we hebben allemaal voor elkaar gewerkt ! Knap !!

Spelers: Kyllian (wit), Marten, Patrick, Samuel, Lenne, Eliot en Janne (reflex).

Coach Veerle

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar 10 B - Musketiers Vremde 10 A

Gisteren waren er enkel Good Vibes in Sporthal Appelaar te Muizen. Onze mics speelden op de kleine velden naast de 2 U8 Ploegjes. Veel bedrijvigheid dus in de sporthal. Met Musketiers Vremde hadden we

bottom of page