top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Finas Geel C - Telstar B 43 – 41 (22 – 18)


Op zondag middag op een iets verdere verplaatsing, is niet van onze gewoonte. Ligt het daar aan, of aan iets anders weten we niet, maar we begonnen stuntelig aan deze wedstrijd. We waren nochtans verwittigd, want Geel kwam bij ons thuis winnen met bijna 30 punten. Gelukkig was bij de thuisploeg ook de nodige focus afwezig, zodat we wegens onze goed werk in verdediging, toch het kwart winnend konden afsluiten (1°Kw.: 10/12) .

Het tweede kwart was voor de twee ploegen een aaneenschakeling van slechte shots en vooral van slechte passen. Shots kunnen er wel eens moeilijk in gaan, maar passen naar iemand die er niet is, is onbegrijpelijk. Aanvallend was Geel op dat moments ietsje meer geconcentreerd, waardoor ze na een schamele 12/6 de leiding konden overnemen (Rust: 22/18) .

Na de rust werd het evenwicht hersteld, en 10/10 was het gevolg (3°Kw.: 32/28) .

In het vierde kwart vonden we eindelijk de juiste spirit terug, en gingen we zelfs erop en erover (38/40), maar de maturiteit van hun nr13 deed ons toch nog in het zand bijten. Hier hebben we (11/13) een overwinning laten liggen. Vijf spelers met nul punten, slechts 21% van shots, ontzettend veel slechte passen, en een vrije worppercentage van 45% doen ons de das om. Als we bijvoorbeeld op dat laatste een sobere 59% halen (zoals onze tegenstrever), dan winnen we met 3 punten. We lieten zien dat we voor 80% van de tijd, de ploeg waren met het betere spel, maar iedereen moet dringend minder gaan twijfelen en meer vertrouwen hebben in de ploeg en zich zelf, zodat de doelpogingen geen pogingen blijven, maar gerichte shots. En dat onze harde arbeid op het plein, ook iets kan opbrengen.

Glenn Brabants, Nick Hedeman 4-8, Wouter Op de Beeck, Tim Ballon 6-0, Mathias De Decker 2-0, Remi Vandenbroeck 0-6, Christophe Leysen, Josse Gobel 4-9, Tristan Baguet, Bart Bruggeman 2-0, Anass Mokhless .

Lay-up 2/6 (Josse 1/1, Remi 1/2), 2pt inside 9/24 (Nick 3/3, Josse 3/4), 2pt outside 5/27 (Tim & Remi 1/3, Nick 2/7), 3pt 0/19 (!) = 21%

Vrije worpen: 9/20 (Remi 2/2, Josse 3/6, Nick 2/4, Tim 2/6) = 45%

7 aanv.rebounds (Josse 3, Bart & Remi 2), 26 verd.rebounds (Josse 8, Tim 7, Mathias 3), 14 balverliezen, 7 steals (Josse 4), 4 assists (Josse 2), 6 block shots (Tim 4).

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page