top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

J.Edegem C-Telstar B 68 – 47 (38 – 23)


Deze tegenstrever stond veel hoger geklasseerd, dus het zou sowieso moeilijk worden. We kregen wel versterking van Josse, maar moesten het rooien zonder Nick en Wouter. Toch twee mogelijke afwerkers minder, waardoor het scorend vermogen een probleem kon worden. In de beginfase was het vooral hun kapitein/coach die zelf de lakens uitdeelde (10p, waaronder 2 bommen), en wij werden zelf telkens foutief gestopt voor de ring. Dit bracht ons wel de nodige vrije worpen op, maar niet genoeg punten (1°Kw.: 21/10) .

Het tweede kwart was evenwichtiger, maar we moesten weer vooral rekenen op onze vrije worpen om ons punten aantal te verhogen. Een 17/13 bracht ons dus niet dichter (Rust: 38/23) .

Na de rust werd het duidelijk (wat ons in de eerste helft ook al opgevallen was), dat hun kapitein/coach (zelf ex-ref) veel meer mocht doen van één referee. Duwen, trekken en spelers omver lopen, en dan nog de fout meekrijgen ook (10p, waarvan 6 vrije worpen). Op die manier werd het heel moeilijk om een verloren situatie terug recht te zetten. Een verdienstelijke, maar matige 18/12 was het gevolg (3°Kw.: 56/35) .

In het vierde kwart openden we heel sterk, maar naderhand werd het evenwicht (12/12) terug hersteld. We waren slecht geconcentreerd aan deze wedstrijd begonnen, en dat bleef ons een hele wedstrijd achtervolgen. Misschien hadden we hier altijd aan het kortste eind getrokken, maar het had toch veel spannender kunnen zijn .

Sven Lenaerts 2-0, Glenn Brabants 6-4, Wim Teugels, Mathias De Decker 3-0, Jan Poplemon 3-9, Remi Vandenbroeck 5-0, Christophe Leysen 0-6, Josse Gobel 4-0, Tristan Baguet 0-4, Anass Mokhless, Duncan Labyn 0-1, Louis Zwaan .

Lay-up 3/10 (Glenn & Josse 1/1), 2pt inside 2/14 (Jan 1/3, Remi 1/4), 2pt outside 7/24 (Jan 3/3, Christophe 2/4), 3pt 3/20 (Tristan 1/4, Glenn 1/5) = 22% ??

Vrije worpen: 14/23 (Glenn & Mathias 3/4) = 61%

16 aanv.rebounds (Glenn & Remi 3, Josse, Wim & Louis 2), 19 verd.rebounds (Wim 5, Mathias, Jan & Josse 3), 26 balverliezen, 12 steals (Tristan, Remi & Mathias 2), 2 assists (Anass), 1 block shot (Remi).

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page