top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Thuiswedstrijd U10B tegen Nijlen


Zaterdag 25/11 ontvingen we met een volledige ploeg onze tegenstrever.

Het enthousiamse van onze spelers was al te voelen bij het klaarzetten van de zaal. Zoveel helpende handen maken dat een zaal snel klaar staat. :-)

Dat enthousiasme was ook te voelen tijdens de wedstrijd. Na de vorige 2 wedstrijden hadden we er echt nog eens goesting in. De inzet was groot wat zich dan ook in resultaat omzette.

De eerste quart konden we gelijkspelen. We pakten rebounds, speelden met een gericht en goed passenspel maar onze verdediging stond niet stevig. We scoorden zoals steeds met moeite (5 pogingen ?). De anderen kregen minder kansen maar scoorden vlotter 6-6.

De 2de quarter lieten we voorbij gaan. We kregen enkele fouten tegen omdat we nog teveel op de bal verdedigen. Elke verdedigende beweging naar de bal werd afgestraft. De ploegfouten aan beide kanten zorgden voor vrijworpen. Het passenspel was er nog steeds maar de afwerking liet het afweten. We vonden onze plaats op het veld niet meer waardoor we eerder chaotisch speelden. Coach Veerle nam nog een time out om het tij te laten keren maar helaas..3-9

Ondertussen kenden we de kracht van hun team en konden we onze defense daarop afstemmen. Coach Veerle kreeg tijdens de rust van de tegestrever het compliment dat onze ploeg héél goed samenspeelt en een mooi passenspel levert. Dit vertellen tegen de spelers zelf gaf hen 'superpowers' ! Eindelijk geloven ze erin dat hun kracht het samenspelen is !

Een nog beter passenspel en kortere defense leidden ons naar een 8-6 score in Q3. Als we dan de speler 4 en 10 uit het spel konden houden, sloten we de wedstrijd af met een 10-2 score.

Vooral een mooie wedstrijd waar iedereen bijleerde en gepushed werd om NOG meer te geven ! Janne die een speler dribbelend achteruitduwt, Marten die voor zijn rebounds stevig in duel gaat en ja ook het veld overdribbelt; Kyllian die mooi geplaatste passen onder doel geeft, Lenne die verdedigend hard en goed werk levert, .Patrick die Lenne zeer juist aanspeelt voor score. Het zijn maar enkele voorbeelden :-) Het ploeg vertrouwen is er !

Spelers: Kyllian, Lenne Marten, Eliot, Janne, Marthe, patrick, Samuel, Liam

Coach Veerle

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar 10 B - Musketiers Vremde 10 A

Gisteren waren er enkel Good Vibes in Sporthal Appelaar te Muizen. Onze mics speelden op de kleine velden naast de 2 U8 Ploegjes. Veel bedrijvigheid dus in de sporthal. Met Musketiers Vremde hadden we

bottom of page