top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Herentalse C -Telstar B 54 – 50 (20 – 19)


Herentalse begon met een hoog tempo. Hun nr6 slingerde door onze verdediging met bewegingen zoals we kennen van Maarten, maar met de snelheid van Josse. Daartussen kregen we nog een driepunter binnen. Dat leek een afstraffing te worden, maar op karakter en met inzet (en met vrije worpen) kwamen we terug in de wedstrijd (1°Kw.: 11/10) .

In het tweede kwart liep de thuisploeg weer 6 punten uit. Duncan bracht ons toen met 5 punten op rij terug (9/9) op gelijke hoogte. Werd er door beide ploegen zeer goed verdedigd, of werd er super slecht afgewerkt? Feit was dat ons shotpercentage toen 18% was (Rust: 20/19) .

Na de rust liep Herentalse weer 6 punten uit, maar zwoegend kwamen we weer langszij, maar opnieuw geraakten we er niet over. Hun nr6 lukte toen 6 punten op een rij en de kloof (18/12) was er opnieuw (3°Kw.: 38/31) .

In het vierde kwart openden we sterk via Glenn en Anass. En met 43/43 kon de match weer opnieuw beginnen, maar weer geraakten we niet op voorsprong. Het bleef spannend, maar de thuisploeg was nooit op achterstand gekomen, en won dus ook verdiend deze match. Proficiat voor de inzet van onze spelers, alleen wat meer vertrouwen en focus bij de afwerking had voldoende geweest om de overwinning binnen te halen. En dit zonder Sven, Remi en Tim B. met familiale verplichtingen, en zonder Wouter en David met sportieve verplichtingen, en zonder de gekwetste Mathias en Jan, was dit toch wel een goede prestatie, met spijtig genoeg met een slecht resultaat. Dat moeten we met de terugmatch beter doen.

Glenn Brabants 4-6, Nick Hedeman 4-6, Tim Geeraerts, Christophe Leysen 2-4, Tristan Baguet 2-3, Bart Bruggeman, Lucas Mahieu 0-7, Anass Mokhless 0-5, Duncan Labyn 7-0 .

Lay-up 10/16 (Lucas 3/4, Anass 2/3), 2pt inside 2/10 (Tristan & Duncan 1/1), 2pt outside 8/24 (Nick 3/6, Glenn 3/7), 3pt 0/10 (Glenn 0/7) = 33%

Vrije worpen: 10/17 (Nick & Christophe 2/2) = 59%

13 aanv.rebounds (Glenn 6), 30 verd.rebounds (Glenn 10, Christophe 7, Lucas 5), 32 balverliezen, 12 steals (Glenn, Nick & Anass 3), 9 assists (Glenn & Tristan 4), 1 block shots (Bart).

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page