top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Berlaar B 63 – 43 (28 – 21)


Begon Berlaar heel sterk, of was onze start dramatisch? Feit is dat hun nr10 met tien punten ons de das om deed, en wij onmondig waren in de afwerking. Voorbeeld hiervan was het aantal steals: namelijk nul. Een kolfje naar de hand (en een uitdaging) van onze coach, en zien wat het tweede kwart brengt (1°Kw.: 8/18) .

Er werd tactisch een en ander bijgewerkt, en ook de inbreng van Tristan, bracht de rust, de spelvreugde en het vertrouwen weer in onze ploeg. Aanvallend was iedereen weer bij de les, en Remi werd goed aangespeeld. Verdedigend klopte het plaatje nu ook helemaal (20/3), en Berlaar kwam niet verder dan drie vrije worpen. Bij sommige bezoekende spelers begon de frustratie de overhand te krijgen, en er werden enkele zware fouten (die slecht hadden kunnen aflopen, en totaal niet thuis horen op een sportveld) gepleegd. Gelukkig waren de refs voldoende mee in het verhaal om deze verder faire match tot een goed einde te brengen (Rust: 28/21) .

Na de rust dachten de bezoekers dat ze onze scoorders konden stoppen, maar dan kwam Bart (6p) en Nick (8p, waaronder zijn 2de en 3de driepunter) op de proppen en liepen we (14/9) zelfs nog een klein beetje verder uit (3°Kw.: 42/30) .

Het vierde kwart (21/13) was bij Berlaar meer een geforceerde one-man-show, dan een ploeg spel. Hierdoor en ook doordat we bleven samenspelen kwamen we niet meer in de problemen. Om hetzelfde voorbeeld te gebruiken: steals 2de,3de en 4de kwart samen 17 stuks .

Sven Lenaerts 2-4, Glenn Brabants 1-2, Nick Hedeman 9-8, Wouter Op de Beeck 0-3, Tim Geeraerts 0-2, David Lenaerts 4-0, Remi Vandenbroeck 7-6, Tristan Baguet 3-0, Bart Bruggeman 2-6, Lucas Mahieu 0-2, Anass Mokhless, Duncan Labyn 0-2 .

Lay-up 10/25 (Bart 3/6, Remi 2/4), 2pt inside 5/8 (Remi 2/5), 2pt outside 6/25 (Remi 2/3, Nick 2/7), 3pt 4/13 (Wouter 1/2, Nick 3/7) = 35%

Vrije worpen: 9/17 (Sven & Bart 2/2, David 2/2) = 53%

7 aanv.rebounds (David 2), 19 verd.rebounds (Remi 5, David 4), 11 balverliezen, 17 steals (Glenn, David & Tristan 3, Wouter, Remi & Lucas 2), 4 assists (Glenn, Wouter, Tim & Tristan), 2 block shots (Tristan & Duncan).

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page