top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Putte B - Telstar A 80 – 41 (40 – 18)


We namen een zeer goede start omdat we meteen konden antwoorden op hun zone defence. Via een goede balcirculatie en prima shots van Wouter en Glenn kwamen we op voorsprong. Na een time-out in de 6de minuut, was er de verwachte switch naar man-to-man defence. Dit bracht ons uit balans en we konden niet meer scoren. Putte bleef wel vlot scoren en kon dus al in dit eerste kwart een grote voorsprong nemen (1°Kw.: 26/9) .

De thuisploeg bleef sterk verdedigen waardoor we moeilijk inside geraakten. Als dan het shot niet meer lukt, weet je dat het heel moeilijk wordt. Met een 14/9 kwamen we iets beter voor de dag, maar we bleven achter de feiten aanlopen (Rust: 40/18) .

We kwamen gefocust uit de kleedkamers en speelden enkele vlotte combinaties en scores bij elkaar. Nadien hernam Putte hun strakke defence, waardoor we terug op ons shot moesten vertrouwen. Dat vertrouwen was echter onterecht, en met 19/12 moesten we weer de duimen leggen (3°Kw.: 59/30) .

In het vierde kwart (21/11) ging Putte door op hun vertrouwd concept van de diepe man aanspelen, en wanneer de double teaming komt, de bal uitgeven voor het driepunt- of outside shot. Hierdoor kregen we het zeer moeilijk, en het vertrouwen zakte helemaal weg. We probeerden nog snelle aanvallen op te zetten om er door te geraken, maar als die uitgespeelde shots niet binnen vallen, krijg je een zeer eenzijdige match Ondanks alle goede inzet van ons team, won de thuisploeg duidelijk en zeer verdiend.

Sven Lenaerts 0-5, Glenn Brabants 7-4, Nick Hedeman 0-2, Wouter Op de Beeck 8-4, Mathias De Decker 1-0, Remi Vandenbroeck 2-6, Lucas Mahieu 0-1, Anass Mokhless 0-1, Duncan Labyn .

Lay-up 5/9 (Remi 3/3), 2pt inside 1/7 (Remi 1/3), 2pt outside 4/20 (Wouter 2/3, Glenn 2/5), 3pt 4/16 (Glenn 2/5, Wouter 2/6) = 27%.

Vrije worpen: 7/19 (Sven, Glenn, Mathias & Anass 1/2) = 37% !

5 aanv.rebounds (Remi 4), 18 verd.rebounds (Remi 7, Mathias 6), 27 balverliezen, 4 steals (Glenn 2), 5 assists, 0 block shots .

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page