top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

De laatste wedstrijd van U10 - microben


Zaterdagmiddag vertrokken we naar centrum Antwerpen voor de match tegen Williebies.

Onze mic's zijn goed gestart aan de wedstrijd en gretig in het spel. Enkele goede verre passen en mooi afgewerkte lay - ups maakten dat we konden scoren. Met een 10-8 score verloren we net de eerste periode.

De 2 periode verliep iets moeilijker. De mic's waren minder gretig, enkele blinde passen, teveel willen dribbelen en bij het ingeven bal verlies....maar in rebounds bleven we werken.

In defense (verdediging) zijn onze mic's nog iets te braaf zodat de tegenploeg de weg naar hun doel gemakkelijk vinden. Er werd wel goed naar de vrije man gezocht en enkele mooie passen maakten dat we konden scoren. Deze periode verloren we met 12-8 stand.

Na de break gaf coach Veerle de duidelijke opdracht sneller de bal te stoppen en samen te blijven werken. Opnieuw kwamen de mic's gretiger op het veld. We kregen enkele fouten tegen (1/4) en enkele spelregels werden duidelijk overtreden maar niet geblazen. Dat we plots over een middenlijn mogen dribbelen was toch bizar en de te snelle vrijworp die genomen werd zorgde voor verwarring. De jonge clubarbitters moeten ook leren dus vroeg coach Veerle toch even meer uitleg. Met een 17-6 score lieten we even het hoofd hangen.

De vierde periode hebben we ons terug van onze beste kant laten zien. Sneller de bal stoppen had Kasper goed begrepen zodat na enkele steals de mic's snel konden breaken en scoren. Ook enkele mooie assists (pas tot scoren) werden gegeven. Het knap dribbelwerk van Euan, Kasper en Floris maakten dat we sneller konden spelen en scoren. Eliot die heel goed defense werk verrichtte, Liam die zich goed openstelde en Janne zowel als Marten die vochten voor de bal of zelf de bal overdribbelden. Deze periode eindigden we met een 10-10 stand.

Veel belangrijker dan de score is dat we plezier hebben in het spel en dat we iets bijleren elke wedstrijd. Als Coach kan ik enkel waarnemen dat opdrachten worden uitgevoerd en als ik iets vraag jullie het proberen uit te voeren. Proficiat team voor de goede inzet en de samenwerking. Nog iets meer jullie tanden laten zien !

Spelers: Pols Eaun, Saelens Kasper, Weetjens Liam, Ulburghs Floris, Stevens Marten, Cuypers Eliot, Hermans Janne, GevaertJoshua (2de helft)

Coach: Veerle Verhelst

Boek: Weetjens J. en Pols S.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar 10 B - Musketiers Vremde 10 A

Gisteren waren er enkel Good Vibes in Sporthal Appelaar te Muizen. Onze mics speelden op de kleine velden naast de 2 U8 Ploegjes. Veel bedrijvigheid dus in de sporthal. Met Musketiers Vremde hadden we

bottom of page