• Coach Lieve

Telstar B – Guco Lier D 74 – 58 (30 – 37)


In Lier waren we zwaar met 45 punten onderuit gegaan. We hadden dus nog iets recht te zetten, zeker voor de talrijk opgekomen supporters die ons voor onze laatste match (en vooral de allerlaatste van Kevin) kwamen aanmoedigen.

Ondanks dat we moeite hadden met de voortdurende pressing, konden we door goed werk in defence en de meesterlijke drives van Josse goed stand stand houden (1°Kw.: 15/14) .

De mannen van Lier bleven ook in het tweede kwart (15/23) aan een zeer hoog tempo spelen en pressen, en daardoor kwamen we in de problemen. Als ze dit konden vol houden waren we, ondanks ons goede spel, een vogel voor de kat (Rust: 30/37) .

Na de rust bleek echter dat ze zich danig hadden vergaloppeerd, en we namen de controle over de match weer volledig over. Tim was meester onder het bord, Nick was los gekomen en als Glenn en Jan er nog een driepunter bij deden was het tij helemaal gekeerd. Die zo vlot scorende tegenstrevers konden enkel één goaltje en 4 vrije worpen (20/6) verzilveren (3°Kw.: 50/43) .

Het vierde kwart bracht de geruststellende bevestiging. De spirit van de eerste helft was bij de bezoekers zowat helemaal verdwenen. Enkel hun nr12 kon met 2 bommen nog even de schijn opwekken, Maar als Nick en Glenn (3x) dit nadeden, stond onze overwinning vast en was er nog ruimte voor een applausvervanging van de op pensioen gaande Kevin. We hadden onze revanche beet, en de opgekomen jeugdspelertjes konden vieren .

Glenn Brabants 5-17, Nick Hedeman 4-9, Wouter Op de Beeck 1-0, Tim Ballon 3-1, Tim Geeraerts, Jan Poplemon 2-8, Lucas Mahieu, Christophe Leysen, Josse Gobel 10-9, Bart Bruggeman 2-0, Kevin Buelens 3-0 .

Vrije worpen: 9/23 (Nick 2/3, Glenn 2/4, Jan 1/2) = 39%

#20162017

62 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen