top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Guco Lier D 74 – 58 (30 – 37)


In Lier waren we zwaar met 45 punten onderuit gegaan. We hadden dus nog iets recht te zetten, zeker voor de talrijk opgekomen supporters die ons voor onze laatste match (en vooral de allerlaatste van Kevin) kwamen aanmoedigen.

Ondanks dat we moeite hadden met de voortdurende pressing, konden we door goed werk in defence en de meesterlijke drives van Josse goed stand stand houden (1°Kw.: 15/14) .

De mannen van Lier bleven ook in het tweede kwart (15/23) aan een zeer hoog tempo spelen en pressen, en daardoor kwamen we in de problemen. Als ze dit konden vol houden waren we, ondanks ons goede spel, een vogel voor de kat (Rust: 30/37) .

Na de rust bleek echter dat ze zich danig hadden vergaloppeerd, en we namen de controle over de match weer volledig over. Tim was meester onder het bord, Nick was los gekomen en als Glenn en Jan er nog een driepunter bij deden was het tij helemaal gekeerd. Die zo vlot scorende tegenstrevers konden enkel één goaltje en 4 vrije worpen (20/6) verzilveren (3°Kw.: 50/43) .

Het vierde kwart bracht de geruststellende bevestiging. De spirit van de eerste helft was bij de bezoekers zowat helemaal verdwenen. Enkel hun nr12 kon met 2 bommen nog even de schijn opwekken, Maar als Nick en Glenn (3x) dit nadeden, stond onze overwinning vast en was er nog ruimte voor een applausvervanging van de op pensioen gaande Kevin. We hadden onze revanche beet, en de opgekomen jeugdspelertjes konden vieren .

Glenn Brabants 5-17, Nick Hedeman 4-9, Wouter Op de Beeck 1-0, Tim Ballon 3-1, Tim Geeraerts, Jan Poplemon 2-8, Lucas Mahieu, Christophe Leysen, Josse Gobel 10-9, Bart Bruggeman 2-0, Kevin Buelens 3-0 .

Vrije worpen: 9/23 (Nick 2/3, Glenn 2/4, Jan 1/2) = 39%

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page