top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar B – Berlaar B 51 – 44 (32 – 21)


Berlaar had nog niet gewonnen, en wij waren voltallig. Dus waren wij de favoriet en was Berlaar duidelijk de underdog, maar daar schuilde misschien het gevaar van de onderschatting.

In het begin werd er waarschijnlijk wel sterk verdedigd aan beide zijden, maar gelijktijdig ook verschrikkelijk slecht afgewerkt. Gelukkig kon Jan op het einde nog eens een bom plaatsen zodat we een (zeer laag) gelijkspel konden vermijden (1°Kw.: 9/6) .

In het tweede kwart werd er door ons beter inside gegaan, en onze bezoekers moesten fouten maken om ons af te stoppen. Gelukkig konden we de daaruit volgende vrije worpen goed afwerken, zodat we een redelijke voorsprong (23/15) konden uitbouwen (Rust: 32/21) .

Na de rust liep er van alles fout. Waren we te zege zeker geworden of had Berlaar een tweede adem gevonden? We lukten slechts 4 shots (8/16) en moesten onze opgebouwde voorsprong van het tweede kwart weer helemaal inleveren (3°Kw.: 40/37) .

Het vierde kwart begon op dezelfde manier, en onze tegenstrevers kwamen bij 42-44 voor het eerst aan de leiding. Was hier een (pijnlijke) verrassing in de maak? Gelukkig kon onze coach de time-outs die Berlaar pakte zelf gebruiken om een en ander bij te stellen, en wij aleen kwamen nog tot scoren. En de toch wel verwachte overwinning was binnen .

Glenn Brabants 2-0, Nick Hedeman 4-2, Wouter Op de Beeck 2-0, Tim Ballon 5-4, Tim Geeraerts, Mathias De Decker 2-4, Jan Poplemon 3-2, Lucas Mahieu 2-0, Christophe Leysen 2-4, Josse Gobel 4-3, Bart Bruggeman 6-0, Kevin Buelens .

Vrije worpen: 10/16 (Bart 4/4, Wouter 2/2, Josse 3/5) = 63%

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page