top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Mercurius B - Telstar B 72 – 34 (36 – 18)


In Berchem aangekomen was het direct duidelijk waarom Mercurius thuis zoveel sterker is dan op verplaatssing. Drie (+/-) dubbele meters waren aan het opwarmen, waarvan er een zijn licentie moest uit de boek van 2de provinciale komen (spelerslijst was wel ok). Als men na de match dan merkt dat er 4 spelers van deze ploeg meedoen aan de volgende match in 2de , weet men dat hier geen geschenken te rapen zijn.

En inderdaad, van in het begin konden we amper dreigen. Niet dat we zo slecht speelden, maar het luchtruim werd hermetisch afgegrendeld, en daar boven op maakte hun nr.11 (volgens ingewijde daar, geen te beste schutter) 16 punten (1°Kw.: 25/4) .

In het tweede kwart speelden we voortreffelijk. We openden met 0-7, maar toen vond hun beste center afstandsshots binnen te leggen. Spijtig dat zijn laatste driepunter (juist na de buzzer) nog goedgekeurd werd of een 11/11 had er in gezeten (Rust: 36/18) .

Na de rust weer tegen hun allersterkste opstelling, en weer stonden we voor een muur. Als hun grootste speler dan nog bijna al zijn punten kon binnen leggen geparkeerd in de bucket, was het hopeloos (3°Kw.: 52/23) .

Ook in het vierde kwart bleven we goed samenspelen, maar de overmacht was te groot, en de overwinning was zoals verwacht voor de thuisploeg. Samengevat we speelden een verdienstelijke oefenmatch, en misschien sterkt ons dit voor de rest van het seizoen .

Wouter Op de Beeck 1-0, Tim Geeraerts 3-0, Mathias De Decker 4-3, Jan Poplemon 2-3, Christophe Leysen 8-2, Lucas Mahieu 0-1, Josse Gobel 0-5, Bart Bruggeman 0-2, Kevin Buelens.

Vrije worpen: 7/18 (Josse 1/1, Lucas & Wouter 1/2) = 39% !

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page