top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

Malle C - Telstar B 70 – 41 (38 – 20)

In het begin van de match was het duidelijk dat niet iedereen gefocust was. Verdedigend lieten we steken vallen, en aanvallend waren er meer balverliezen (zelfs letterlijk naast de bal grijpen) dan passen die aankwamen. Malle lukte dan ook bijna het dubbele van onze punten (1°Kw.: 20/11) .

In het tweede kwart was er geen beterschap te merken en we haalden slechts 9 punten, waarvan dan nog 5 vrije worpen. De thuisploeg haalde nu letterlijk (18/9) het dubbele van ons (Rust: 38/20) .

Na de rust probeerde de coach nog de bakens te verzetten, maar het was boter aan de galg. Gelukkig was Malle toen al zege zeker en liet wat stoom af, waardoor het verschil (17/11) minder op viel (3°Kw.: 55/31) .

Het vierde kwart was gewoon een kopie van de voorgaanden. Goed dat onze eerste gelukte driepunter viel (15/10) of we haalden nog minder dan de helft van de punten.

Dit is een wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten, of misschien nog beter om uit te leren. Als er nog eens een zaterdag vrij is, maar we moeten zondags nog spelen, organiseer dan geen gezamenlijk avondje uit. Een avondje teambuilding is aan te raden en zelfs bevorderlijk, maar niet vlak voor een match. En zorg er dan tenminste voor dat iedereen daarna ook aanwezig is op de te spelen wedstrijd .

Nick Hedeman 4-0, Tim Geeraerts, Mathias De Decker 3-5, Jan Poplemon 2-4, Louis Zwaan 1-0, Christophe Leysen 0-4, Josse Gobel 6-6, Bart Bruggeman 4-0, Kevin Buelens 0-2 .

Vrije worpen: 8/14 (Josse 2/2, Jan 3/4) = 57%