top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Nieuw Brabo C - Telstar B 75 – 45 (30-24)


Slechts met acht man, waarvan 3 (oude bekende) nieuwelingen, is zeker een handicap om te starten tegen een snelle ploeg. Wij openden sterk, en slechts in de laatste sec. kon de thuisploeg gelijk komen (1°Kw.: 11/11) .

In het tweede kwart liet hun nr.5 zien waarom hij (jong en klein) hun kapitein is, en hij maakte 9 punten op rij. We klampten toch goed aan, maar moesten tegen het rustsignaal toch zes punten toegeven (Rust: 30/24) .

Onmiddellijk na de rust scoorde Mathias, en onze achterstand was slechts 4 punten. Alles kon nu nog voor ons. Helaas kon alles ook in negatieve zin uitdraaien, en dit gebeurde ook. Hun driepuntshotter mocht zes keer vrij aanleggen (3x in), en hun nr.14 bleef ook sterk afwerken. De kopjes gingen naar beneden, en van “terug een vuist maken” was helemaal geen sprake meer. Nieuw Brabo was fel in de passing en de rebound. Onze onzuivere passen werden dus max. onderschept, en de match was na het derde kwart (24/11) al gespeeld (3°Kw.: 54/35) .

Het vierde kwart bracht geen verandering, waardoor het verschil nog opliep tot 30 punten. Nochtans met iets meer karakter, samenspel, geloof in eigen kunnen, en een mannetje meer kunnen we die ploeg misschien wel aan, of toch zeker het heel moeilijk maken .

Nick Hedeman, Wouter Op de Beeck 5-7, Tim Geeraerts 0-2, Mathias De Decker 6-4, Jan Poplemon 2-6, Louis Zwaan, Josse Gobel 6-2, Kevin Buelens 5-0 .

Vrije worpen: 10/16 (Mathias 4/4, Wouter, Jan & Josse 2/4) = 63%

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar B 43 – 47 (19 – 23)

Alle begin is moeilijk, en dat was dit seizoen niet anders. Vrijdag avond een telefoontje, en we wisten meteen dat onze eerste match niet doorging wegens Corona perikelen. Dan maar direct naar de twee

Gembo D - Telstar B 77 – 71 (33 – 36)

We recupereerde Wouter C, hierdoor kwamen we al aan 7 spelers. Maar wel zonder Jonas en met Wim (afgevaardigde) en Mathias (coach) gekwetst op de bank. Ons spel was dit kwart niet ondermaats, maar we

Telstar B – Okido C 43 – 61 (17 – 34)

In Okido waren we in de heenmatch gaan winnen met één punt (75/76). Maar we zijn nog steeds zonder coach (operatie) en nu vorige week Wim en Mathias gekwetst zijn uitgevallen en Remi nog maar op halve

bottom of page