• Jan Teugels

Nieuw Brabo C - Telstar B 75 – 45 (30-24)


Slechts met acht man, waarvan 3 (oude bekende) nieuwelingen, is zeker een handicap om te starten tegen een snelle ploeg. Wij openden sterk, en slechts in de laatste sec. kon de thuisploeg gelijk komen (1°Kw.: 11/11) .

In het tweede kwart liet hun nr.5 zien waarom hij (jong en klein) hun kapitein is, en hij maakte 9 punten op rij. We klampten toch goed aan, maar moesten tegen het rustsignaal toch zes punten toegeven (Rust: 30/24) .

Onmiddellijk na de rust scoorde Mathias, en onze achterstand was slechts 4 punten. Alles kon nu nog voor ons. Helaas kon alles ook in negatieve zin uitdraaien, en dit gebeurde ook. Hun driepuntshotter mocht zes keer vrij aanleggen (3x in), en hun nr.14 bleef ook sterk afwerken. De kopjes gingen naar beneden, en van “terug een vuist maken” was helemaal geen sprake meer. Nieuw Brabo was fel in de passing en de rebound. Onze onzuivere passen werden dus max. onderschept, en de match was na het derde kwart (24/11) al gespeeld (3°Kw.: 54/35) .

Het vierde kwart bracht geen verandering, waardoor het verschil nog opliep tot 30 punten. Nochtans met iets meer karakter, samenspel, geloof in eigen kunnen, en een mannetje meer kunnen we die ploeg misschien wel aan, of toch zeker het heel moeilijk maken .

Nick Hedeman, Wouter Op de Beeck 5-7, Tim Geeraerts 0-2, Mathias De Decker 6-4, Jan Poplemon 2-6, Louis Zwaan, Josse Gobel 6-2, Kevin Buelens 5-0 .

Vrije worpen: 10/16 (Mathias 4/4, Wouter, Jan & Josse 2/4) = 63%

#20162017

18 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen