top of page
  • Veerle Verhelst

U10A in retro

Gisteren ochtend stonden onze microben U10A op het plein van Mercurius BBC.

In retro stijl deze keer. Check de foto's wat een trendsetters ze zijn :-)


Na het grote veld op de winketkaai tegen de kangoeroes (1ste wedstrijd) en de thuiswedstrijd tegen Vremde speelden we nu op een terrein met rode lijnen.


De mics vingen de wedstrijd goed aan. Snelle en stevige dribbels naar de goal, enkele sterke rebounds en goede afwerking. De taakverdeling nemen ze na 3 wedstrijden goed ter hand. Onze mics blijven de bal opzoeken in aanval en proberen de tegenstander vooral te snel af te zijn.


Bij de inworp maken onze mics het zichzelf iets te moeilijk door tegelijk de bal te komen vragen. Coach Veerle laat onze mics even nadenken om te zien hoe ze dit anders kunnen doen. Juist, ruimte en kijken naar elkaar !


Met momenten lukt het de mics uit hun eigen cirkel te gaan en de open man te passen. Wat toch enkele mooie punten oplevert !

In verdediging blokken we goed af en we blijven héél goed bij onze nummer (man). Af en toe zijn onze mics nog iets te braaf en afwachtend als de bal stil is.


De 2de helft krijgen we het even wat moeilijker. In de eerste kwart komen we tegen een betere verdediging te staan en ja er wordt al eens geduwd. Er volgen meer 'tussen 2' signalen en de twijfel kruipt een beetje in sommigen hun hoofd. Andere voelen dan juist dat beetje meer energie en jagen meer op de bal. Hier en daar kunnen ze de bal onderscheppen (steals) en kunnen we snel naar doel vertrekken.


Het andere team gebruikt in de 2de helft meer de helpdefense en doubleteaming als de bal 'dood' is of we in de hoek van het veld kruipen. Time out dus! Even terug orde op zaken zetten en ja hoor we zijn terug vertrokken.


We kunnen de wedstrijd goed afsluiten 2 q's gewonnen. We zijn goed gestart dit seizoen en op dit elan zullen er zeker nog leuke matchen volgen!

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

U10A uitwedstrijd tegen Schelle BBC 28-10-2018 14u

Met zijn achten trokken we naar Schelle. De aanwezige spelers: Jef, Mani, David, Margaux, Elias, Fons, Stella en Yenka. Het eerste kwart waren we precies nog niet goed wakker want het vizier stond dui

Comentarios


bottom of page