top of page
  • Foto van schrijverVeerle Verhelst

Telstar B.B.C. Mechelen G10 A

Vanmorgen stonden onze U10A meisjes op het veld in de sportcube te Zemst. Wat waren die jongens met veel!


Ze werden ontvangen met discobar en ploegvoorstellingen. In de spotlight staan is dus bij deze al afgevinkt! En de sfeer was top.


Aya, Saar, Mia, Lia, Finn en Louise begonnen goed aan de wedstrijd. Al waren ze een beetje zenuwachtig. Voor sommige was het dan ook een allereerste wedstrijd.


Ze pasten de bal goed rond en iedereen zette zijn beste beentje voor. Ze gingen voor de bal, Ze konden enkele mooi 'drives' afwerken, ze dribbelden vlot het veld over, ze namen enkele mooie shots, ze werkten voor de rebounds.....en ook in verdediging stonden ze hun mannetje.


Met de passen na dribbel liep het niet altijd vlot. Ook het pivoteren na dribbel is een werkpuntje. Soms waren ze wat overmoedig en wilden ze te snel in shots gaan of te hard ... Of was dat al de vermoeidheid?


De youth officials hadden alleszins wat werk met loopfouten blazen. Bij de tegenploeg waren het vooral dubbele dribbels.

Wacht even: wat wil dat zeggen als een youth offical dit doet? en als hij dat doet? ai, nu trekt hij aan zijn pols... er kwamen toch wat vragen op de coach af. 😊 Maar gelukkig konden ze enkele vrijworpen mooi binnengooien.


Na de rust moesten ze even terug de focus vinden. Niet makkelijk als je al aan het brainen bent over het aantal spelers en aantal douchekoppen 😊 of als er ineens dozen achter de bank verschijnen met allemaal geschenkzakjes?


Coach Veerle moest de hoofdjes terug in basketmodus krijgen. Ze kwamen terug gretig op het veld en ja bij sommige zit er een winnaarsmentaliteit.

Alleszins ze hebben hard gewerkt en vooral samen basketbal fun ervaren.


En weet je dat ze de laatste quart in hun binnenzak hebben gestoken..... net goed voor die big smile op de ploegfoto! En dat allemaal voor die geschenkzakjes die ze dan ook nog meekregen na de wedstrijd.


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page