top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)


Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat dan niet twee sterke refs gestuurd werden.

Willebroek gaf meteen zijn visitekaartje af, maar dan zij Peter konden we in deze eerste minuten aanklampen. De stand bleef daarna in evenwicht, maar een driepunter van Willebroek gaf hun op het einde een puntje bonus (1°Kw.: 16/17) .

In het volgende kwart zetten beide ploegen nog een tandje bij, maar het waren wel altijd de bezoekers die iets uitliepen, waarna wij telkens de achtervolging succesvol inzetten. Josse was nu zeer efficiënt, maar weer kwamen we op het einde van het kwart (20/21) één puntje tekort, en moesten we dit kwart terug aan onze tegenstrevers laten (Rust: 36/38) .

Na de rust bleef het hetzelfde verhaal, en nu was vooral Geert de afwerker van dienst. We konden echter nooit de kloof helemaal dicht krijgen. En met 13/15 gaven we nu twee punten bonus aan onze concurrenten. Vier punten verschil is in onze sport absoluut heel weinig, maar vooral het feit dat we altijd opnieuw moesten achtervolgen baarde ons zorgen (3°Kw.: 49/53) .

Het vierde kwart was echter de bevestiging van wat er de vorige drie kwarts had afgespeeld. Als bij hun dan ook nog de driepunters begonnen te lukken, werd het heel moeilijk. Het verschil was weer niet groot (14/18), dus kan men beide ploegen bijna als evenwaardig beschouwen, maar de vier kwarts gingen wel alle vier naar Willebroek (+1,+1,+2,+4), dat zodoende de ganse wedstrijd aan de leiding had gestaan. Onze vrije worpen waren 10% minder dan die van hun en ons afstandsshot (9%) wou vandaag maar niet lukken. We hebben altijd een kans tegen deze ploeg, maar vandaag (moeten we eerlijk toegeven) waren ze ietsjes sterker .

Josse Gobel 9-1, Alan Buelens 0-4, Geert Van Eyken 7-10, Maarten Bynens, Stef Vandyck 0-1, Lars Foste 3-4, Peter Nuytens 4-0, Brent Op De Beeck 6-0, Robin Pelgrims 5-2, Bert Belckx 2-5.

2pt inside 9/26 (Geert 4/9, Josse 2/2), 2pt outside 7/18 (Lars 3/5, Brent & Robin 1/2), 3pt 2/21 (Geert 1/4, Robin 1/6) = 28%

Vrije worpen: 25/40 (Geert 6/6, Brent 4/4, Robin 2/2, Josse 6/12, Bert 3/6) = 63%

11 aanv.rebounds (Bert 5, Geert 4), 28 verd.rebounds (Bert 7, Peter 5, Brent & Robin 4), 11 balverliezen, 10 steals (Robin 3, Bert 2), 2 assists (Bert), 1 block shot (Bert).


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al

Telstar A – Zoersel A 93 – 72 (51 – 38)

We namen een sterke start, vooral in de zone van de waarheid kwamen we goed voor de dag. Iedereen deed zijn job, en vooral Geert was de afwerker van dienst. Als Robin daar nog twee bommen bij deed, we

bottom of page