top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – Zoersel A 93 – 72 (51 – 38)


We namen een sterke start, vooral in de zone van de waarheid kwamen we goed voor de dag. Iedereen deed zijn job, en vooral Geert was de afwerker van dienst. Als Robin daar nog twee bommen bij deed, werd er een kloofje zichtbaar (1°Kw.: 30/24) .

In het tweede kwart bleef hetzelfde scenario van kracht. Onze score zakte ietwat, maar dat was dank zij onze verdedigende arbeid, ook bij onze tegenstrever het geval (21/14). Weer zeven punten bonus, en onze voorsprong was nu iets meer dan verdubbeld (Rust: 51/38) .

Er was controle op het arbitraire duo, en waarschijnlijk daardoor namen ze de tablet mee naar hun kleedkamer. Wat er daar gebeurd is, was niet helemaal duidelijk, maar bij het begin van het derde kwart bleken alle gegevens van deze match verdwenen te zijn. Dus even conclaaf tussen beide refs en beide coachen. Het resultaat was de huidige score vlug bij een of meerdere spelers ingeven, en verder spelen. Alleen waren alle fouten voorgoed verdwenen. Bert (6p) bleef goed opposten en afwerken, en ook Stef (6p) was nu volledig warm gelopen (22/18). Zoersel probeerde alles om ons beter te bekampen, maar we hielden controle (3°Kw.: 73/56) .

In het vierde kwart bleef de situatie wat ze was (20/16). We wonnen dus de vier kwarts, en mogen dus wel stellen dat deze overwinning meer dan verdiend is .

Josse Gobel 4-4, Alan Buelen 2-4, Geert Van Eyken 11-4, Maarten Bynens 0-5, Stef Vandyck 0-9, Lars Fosté 2-3, Peter Nuytens 8-2, Brent Op de Beeck 5-0, Robin Pelgrims 10-3, Bert Belckx 9-8 .

Vrije worpen: 20/30 = 67% (Bert 7/10, Maarten 5/6, Stef 3/4, Alan 2/2, Geert 2/4, Brent 1/2).


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al

bottom of page