top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)


We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Alles wat er fout kan gaan, ging dus ook overduidelijk fout. Als ge de thuisploeg kunt beperken tot slechts 14 punten, moet ge eigenlijk voor staan. Maar als ge zelf slechts 3 schamele lukt kan dit nooit lukken (1°Kw.: 14/3) .

Een donderpreek vulde de eerste korte pauze op, en (hopelijk) wist iedereen nu wat er van hem verwacht werd. Super vlot liep het nog niet, maar we kropen nu wel stilaan in de match. We hielden hun weer op 14 punten, en konden onze scoren bijna verviervoudigen (14/11). Dit was nog niet voldoende, maar het vertrouwen groeide. (Rust: 28/14) .

Na de rust moest het dan maar gebeuren. En inderdaad, elke korf dat zij lukten, leek het of wij er telkens twee maakten (11/20). De laatste drie minuten geraakte de match volledig geblokkeerd, en buiten enkele fouten en time-outs gebeurde er niets meer (3°Kw.: 39/34) .

De tegenstander was aan het kraken, maar de kloof was nog niet gedicht. Na een paar vrije worpen, een korf van Maarten en een bom van Alan, kwamen we dan toch voor het eerst aan de leiding. En tegen dat Malle nog eens wist te scoren, hadden we een 0/12 geplaatst. Nog eens twee time-outs brachten weinig verandering, en twee bommen (Alan & Robin) gaven de genadeslag. De stand werd nog opgedreven tot 6/26, en we hadden na een zware wedstrijd (deels ons eigen schuld) een dubbel deugddoende overwinning beet. Hiervan kan de coach terecht zeggen dat hij 2019 met een top prestatie afgesloot.

Alan Buelens 0-7, Geert Van Eyken 0-2, Maarten Bynens 0-6, Stef Vandyck, Sergueï Van der Auwera 4-0, Peter Nuytens 2-8, Brent Op De Beeck 5-6, Robin Pelgrims 0-9, Bert Belckx 3-8 .

2pt inside 15/39 (Robin 3/4, Brent 2/3, Peter 4/7), 2pt outside 2/15 (Bert 1/2, Maarten 1/3), 3pt 5/16 (Bert 1/1, Alan 2/5, Brent & Robin 1/4) = 31%

Vrije worpen: 11/13 (Brent 4/4, Geert & Peter 2/2, Bert 2/3, Alan 1/2) = 85%

18 aanv.rebounds (Geert 5, Maarten, Sergueï & Peter 3), 22 verd.rebounds (Peter 5, Bert & Maarten 4), 16 balverliezen, 9 steals (Robin 3), 5 assists (Alan & Peter 2), 3 block shots (Geert, Stef & Brent).


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Telstar A – Zoersel A 93 – 72 (51 – 38)

We namen een sterke start, vooral in de zone van de waarheid kwamen we goed voor de dag. Iedereen deed zijn job, en vooral Geert was de afwerker van dienst. Als Robin daar nog twee bommen bij deed, we

bottom of page