top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Cobras B - Telstar A 71 – 79 (27 – 28)


Op zondag namiddag present, en dat juist na de kampioenenmatch van de B-ploeg, is voor sommige spelers moeilijker dan een middagdutje.

We openden traag en kregen ook een bom binnen, maar door een tegen-bom van Alan en 6 punten op rij van Maarten, konden we toch gelijke tred houden. (1°Kw.: 16/16) .

Het erg viriele spel van de thuisploeg bracht hen niet al te veel punten op, maar was er wel de oorzaak van dat wij aan de nodige vrije worpen kwamen. En die werden goed afgewerkt, zodat we met 1 punt voorsprong konden gaan rusten (Rust: 27/28) .

Eén puntje voor betekend natuurlijk niet veel, maar als het spelbeeld hetzelfde zou blijven, kon dit ons een toch een beetje vertrouwen geven, en het is vooral dat wat we dit seizoen nodig hadden.

En inderdaad, het spelbeeld bleef hetzelfde. Ons verdedigend labeur belette hun een hoge score te halen, en zij bleven verdedigend fouten maken, waardoor we weer een pak vrije worpen konden benutten (3°Kw.: 44/50) .

Het vierde kwart zette Cobras alles op alles. En met een betere afwerking en vooral met vier driepunters leken ze daarin nog te kunnen slagen ook. Maar voor balrecuperatie hadden ze het vooral op Alan gemunt. En met het risico op het maken van fouten (en dus vrije worpen) hadden ze wel de verkeerde persoon uitgekozen. Alan zette ze allemaal om en deed er nog twee driepunters bij, zodat we zelf dit moeilijke kwart nog konden binnen halen.

Een deugddoende overwinning, na een toch wel zeer moeilijk seizoen .

Alan Buelens 5-16, Maarten Bynens 8-5, Stef Vandyck 2-9, Lars Foste 5-2, Peter Nuytens 0-6, Brent Op De Beeck 2-4, Robin Pelgrims 2-0, Bert Belckx 4-9.

Vrije worpen: 31/43 (Alan 12/12, Maarten 3/3, Stef 6/8, Lars 3/4; Bert 7/14) = 72%

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al

bottom of page