• Coach Lieve

Cobras B - Telstar A 71 – 79 (27 – 28)


Op zondag namiddag present, en dat juist na de kampioenenmatch van de B-ploeg, is voor sommige spelers moeilijker dan een middagdutje.

We openden traag en kregen ook een bom binnen, maar door een tegen-bom van Alan en 6 punten op rij van Maarten, konden we toch gelijke tred houden. (1°Kw.: 16/16) .

Het erg viriele spel van de thuisploeg bracht hen niet al te veel punten op, maar was er wel de oorzaak van dat wij aan de nodige vrije worpen kwamen. En die werden goed afgewerkt, zodat we met 1 punt voorsprong konden gaan rusten (Rust: 27/28) .

Eén puntje voor betekend natuurlijk niet veel, maar als het spelbeeld hetzelfde zou blijven, kon dit ons een toch een beetje vertrouwen geven, en het is vooral dat wat we dit seizoen nodig hadden.

En inderdaad, het spelbeeld bleef hetzelfde. Ons verdedigend labeur belette hun een hoge score te halen, en zij bleven verdedigend fouten maken, waardoor we weer een pak vrije worpen konden benutten (3°Kw.: 44/50) .

Het vierde kwart zette Cobras alles op alles. En met een betere afwerking en vooral met vier driepunters leken ze daarin nog te kunnen slagen ook. Maar voor balrecuperatie hadden ze het vooral op Alan gemunt. En met het risico op het maken van fouten (en dus vrije worpen) hadden ze wel de verkeerde persoon uitgekozen. Alan zette ze allemaal om en deed er nog twee driepunters bij, zodat we zelf dit moeilijke kwart nog konden binnen halen.

Een deugddoende overwinning, na een toch wel zeer moeilijk seizoen .

Alan Buelens 5-16, Maarten Bynens 8-5, Stef Vandyck 2-9, Lars Foste 5-2, Peter Nuytens 0-6, Brent Op De Beeck 2-4, Robin Pelgrims 2-0, Bert Belckx 4-9.

Vrije worpen: 31/43 (Alan 12/12, Maarten 3/3, Stef 6/8, Lars 3/4; Bert 7/14) = 72%

#20182019

15 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen