top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – Spartacus A 88 – 92 (50 – 41)

Ginds in november slechts met 1 punt (59-58) gaan verliezen, dit was dus een buitenkans om ons sportief blazoen een beetje op te poetsen. We begonnen goed aan de match, en ondanks dat hun nr10 met een goed shot, maar ook met de brute kracht 10 punten haalde, bleven we goed aanklampen met bijna de helft van de punten van de uitwedstrijd (1°Kw.: 26/27) .

In het tweede kwart bleven we mede door drie driepunters (2x Alan, 1x Stef) de punten pakken en verdedigden we efficiënt. Enkel door 10 gelukte vrije worpen (?) kon Spartacus (24/14) een beetje in de wedstrijd blijven (Rust: 50/41) .

Na de rust waren het de bezoekers die met 4 bommen het laken naar zich toe trokken (18/27) en hiermee gelijk konden komen. Die laatste bom op de buzzer was nochtans zeer omstreden, omdat de een ref eerst duidelijk aangaf dat het een tweepunter was, en daarna beweerde dat ze van bij de worp aangaf dat het een driepunter was. Dat beloofde niet veel goeds! (3°Kw.: 68/68) .

En dat werd in het vierde kwart bewaarheid. Ondanks dat ons spel in het laatste kwart nu wel eens in orde was, en ondanks dat Brent twee bommen lukte, slaagde de bezoekers er in om op en over ons te gaan met 17 op 22 vrije worpen tegen 0 op 0 voor ons. Ons inzien waren van die bestrafte fouten er zeker drie bij die, als het betere duw en beuk-werk, zeker als aanvallende fouten moesten gezien worden. Bij één van hun twee gewone korven dribbelde een speler gewoon buiten zonder bestraffing, om daarna lustig te scoren. Dit was jaren geleden, maar op zulke manier kan geen enkele ploeg winnen .

Alan Buelens 8-7, Maarten Bynens 5-2, Stef Vandyck 3-0, Tim De Bondt 7-4, Lars Foste 5-2, Peter Nuytens 6-10, Brent Op De Beeck 8-11, Josse Gobel 2-0, Robin Pelgrims 0-2, Bert Belckx 6-0.

2pt inside 13/20 (Lars 3/3, Maarten 3/4, Tim 2/3), 2pt outside 15/28 (Peter 6/7), 3pt 7/23 (Brent 3/5, Alan 3/8) = 49%

Vrije worpen: 11/13 (Alan 6/7) = 85% (tegenstrevers 36/48 = 75%)

9 aanv.rebounds (Peter 3), 24 verd.rebounds (Bert 7, Alan 5), 9 balverliezen, 4 steals (Bert 2), 3 assists (Bert 2), 0 block shots .