top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar C – Mercurius C 48 – 45 (23 – 17)


De heenmatch verloren met 14 punten, en nu starten met 6 man, in principe kan je hier geen wonderen van verwachten. Gelukkig zou Sven rechtstreeks uit verlof nog binnen komen voor de tweede helft, om het de ploeg nog wat te steunen, in deze moeilijk aangekondigde wedstrijd. Mercurius opende met een driepunter, maar dat deed Tritan ook, en buiten een vrije worp van hun bleef de stand gelijk en laag (1°Kw.: 9/10) .

In de tweede helft konden ze opnieuw openen met een bom, maar nu vond Kevin het welletjes, en zette er drie tegen over. Josse was ook stilaan op dreef aan ’t komen, en met 14/7 namen wij de leiding over (Rust: 23/17) .

Na de rust werd er bevestigd wat het vorige kwart gebeurde. Josse nu helemaal onder stoom lukte 9 punten, plus weer een bom erbij van Kevin, hield ons aan de leiding. Sven was ondertussen gearriveerd (verschoot hevig dat we voor stonden) en viel direct goed (gemotiveerd) in. Maar ondanks goed verdedigend werk van de hele ploeg, moesten we wel drie driepunters toestaan, het kwart aan hun laten, en het bleef (12/15) super spannend (3°Kw.: 35/32) .

In het vierde kwart bleef het ook nagelbijten, en na 6 minuten kwam Mercurius met weer een driepunter voor het eerste op kop (37/39). Maar iedereen rechte zijn rug nogmaals, hielp Josse om te flitsen, en we bleven aanklampen. Als op het laatste Tristan nog een korf (nipt een tweepunter) lukte, kwamen we weer op voorsprong, en Kevin zette met twee gelukte vrije worpen de eindcijfers vast. Dit was een meesterlijke prestatie van al de aanwezige spelers. Sommige vielen meer op met hun scores, de andere deden straf werk in verdedigend opzicht. Een pluim op hun hoed, voor deze hard bevochten en dik verdiende overwinning .

Sven Lenaerts 0-4, Duncan Labyn 3-0, Kevin Buelens 9-5, Tim Geeraerts, Josse Gobel 6-13, Tristan Baguet 3-3, Lucas Mahieu 2-0.

Vrije worpen: 9/19 (Sven & Kevin 2/2, Josse 3/9) = 47%

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar C – Titans B 42 – 63 (23 – 27)

Een paar gekwetsten en een paar verlofgangers zorgden voor een minimum bezetting. We moesten de derby tegen Titans Bonheiden dus afwerken met zes man. Bonheiden startte efficiënt met een 0/6, waardoor

Rumst A - Telstar C 54 – 61 (25 – 30)

Juist zoals vorig seizoen, op een zondag en op een buitenplein, moesten we tegen Rumst aantreden. En weer was er regen voorspeld voor de namiddag, maar bleef de zon bleef (heerlijk) van de partij. Bui

bottom of page