top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar C – Titans B 42 – 63 (23 – 27)

Een paar gekwetsten en een paar verlofgangers zorgden voor een minimum bezetting. We moesten de derby tegen Titans Bonheiden dus afwerken met zes man. Bonheiden startte efficiënt met een 0/6, waardoor een time-out zich opdrong. Hierin werden de nodige tactische ingrepen besproken, waardoor we een paar minuten later plots 9/8 voor stonden. De Titans lieten dit niet zomaar gebeuren, maar we sloten het kwart toch nog af met een redelijke stand (1°Kw.: 9/14) .

In het tweede kwart bleef het een kat-en-muis spelletje. De bezoekers liepen telkens een paar punten uit, en wij kwamen dan telkens terug aansluiten. We wonnen dit kwart zelfs met 1 punt (14/13), en bleven zo in de match (Rust: 23/27) .

Na de rust bleven we aanvankelijk goed ons spel verzorgen, en tot ongeveer de 5de minuut bleven we gevaarlijk aanklampen. Daarna werden de eerste scheurtjes zichtbaar. We kregen het niet meer dicht gelopen (8/17), en onze tegenstrever begon lichtjes uit te lopen (3°Kw.: 31/44) .

Het vierde kwart was de bevestiging van wat er zich op het einde van vorig kwart manifesteerde. We deden nog zeer goed ons best (11/19), maar de strijders waren moe, en de efficiëntie was verdwenen. Dit was een verdienstelijke wedstrijd van onze zes spelers, en als we dit spel kunnen brengen in de terugmatch, met een hopelijk voltallige ploeg, kunnen we zeker aanspraak maken op een overwinning. Willen we dan toch een min-puntje opnoemen, dan gaat het over het vrije worpen percentage. Indien we hierin beter doen, kunnen we het voor onszelf een stuk gemakkelijker maken .

Bram Spruyt 0-0, Kevin Buelens 0-0, Nikita Bandziuk 0-0, Tim Geeraerts 0-0, Josse Gobel 0-0, Lucas Mahieu 0-0.

Vrije worpen: 3/18 (Lucas 3/4) = 17% ?

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rumst A - Telstar C 54 – 61 (25 – 30)

Juist zoals vorig seizoen, op een zondag en op een buitenplein, moesten we tegen Rumst aantreden. En weer was er regen voorspeld voor de namiddag, maar bleef de zon bleef (heerlijk) van de partij. Bui

Phantoms D - Telstar C 51 – 61 (31 – 30)

Sven Lenaerts, Kevin Buelens 8-2, Tim Geeraerts 0-1, Wouter Caron 3-7, Josse Gobel 10-15, Tristan Baguet 4-0, Lucas Mahieu 5-6. Vrije worpen: 13/20 (Josse 5/7, Lucas 3/4, Kevin 2/3, Tim, Wouter & Tris