top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Rumst A - Telstar C 54 – 61 (25 – 30)

Juist zoals vorig seizoen, op een zondag en op een buitenplein, moesten we tegen Rumst aantreden. En weer was er regen voorspeld voor de namiddag, maar bleef de zon bleef (heerlijk) van de partij. Buiten de plexi borden en de harde ondergrond was nu ook de wind een behoorlijke spelbreker die we niet (meer) gewoon zijn. Door onze goede organisatie (+ wind) kon Rumst hun groot thuis voordeel niet 100% uitspelen, en bleven we goed aanklampen (1°Kw.: 16/12) .

In het tweede kwart was onze aanpassingsronde achter de rug en kwamen we pas echt goed op dreef. Door de nog steeds aanwezige wind kozen wij om zoveel mogelijk inside te gaan, hierdoor konden we onze score op een normaal peil konden houden. Hun sterkste speler (nr9) was even aan rust toe, waardoor hun score behoorlijk stokte (9/18). Dit was natuurlijk ook te danken aan ons hard en goed werk in verdediging (Rust: 25/30) .

Na de rust probeerde de thuisploeg nog alles uit de kast te halen, maar we bleven al ploeg goed overeind. Kevin had ondertussen door hoe je op plexi borden kunt scoren, en dit kwart was (weliswaar nipt met 12/14) ook van ons (3°Kw.: 37/44).

In het vierde kwart bleef het spannend, want 7 punten voorsprong kunnen zo verdwenen zijn. Maar dit was het kwart van Christophe, die op alle mogelijke manieren tot scoren kwam. Op het einde probeerde Rumst nog met de nodige fouten terug in balbezit te komen, maar onze afwerking van de daaruit volgende vrije worpen, was voldoende om hun af te houden. Het gevolg was een deugd doende en verdiende overwinning, die er kwam dank zij een prima ploegprestatie. 61 punten behalen met die wind is prachtig, zeker als je weet dat dit er zelfs 20 meer zijn dan de als goed beoordeelde wedstrijd van vorig seizoen .

Sven Lenaerts 4-2, Bram Spruyt 0-2, Kevin Buelens 4-6, Nikita Bandziuk 6-0, Tim Geeraerts 2-2, Christophe Leysen 2-7, Josse Gobel 10-5, Bart Bruggeman 0-4, Lucas Mahieu 2-3.

Vrije worpen: 11/20 = 55% (Kevin 2/2, Josse 3/4, Sven 2/3, Christophe 3/5)

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar C – Titans B 42 – 63 (23 – 27)

Een paar gekwetsten en een paar verlofgangers zorgden voor een minimum bezetting. We moesten de derby tegen Titans Bonheiden dus afwerken met zes man. Bonheiden startte efficiënt met een 0/6, waardoor

Phantoms D - Telstar C 51 – 61 (31 – 30)

Sven Lenaerts, Kevin Buelens 8-2, Tim Geeraerts 0-1, Wouter Caron 3-7, Josse Gobel 10-15, Tristan Baguet 4-0, Lucas Mahieu 5-6. Vrije worpen: 13/20 (Josse 5/7, Lucas 3/4, Kevin 2/3, Tim, Wouter & Tris