top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar C – Esbac Z 50 – 61 (29 – 23)


Een goed samenspel en Josse als afwerker bracht ons aan de leiding. Spijtig van de missers van achter de driepuntlijn, anders had onze voorsprong een stuk groter geweest. Onze bezoekers lukten met deze Z ploeg (een samenraapsel van twee ploegen) wel twee driepunters en bleven zo in de match (1°Kw.: 14/10) .

In het tweede kwart was vooral Tristan de afwerker, maar weer lukte het afstandsshot niet. En weer deed Esbac er twee bommen bij (15/13) en bleef zo aanklampen (Rust: 29/23) .

Na de rust kon Tristan nog enkele tweepunters scoren, maar zijn kompanen waren slecht geïnspireerd in de afwerking. Met nog een bom en een resem andere punten (11/18) wipten onze tegenstrever over ons naar de leiding (3°Kw.: 40/41) .

In het vierde kwart liet hun ouderdomsdeken Danny Neys (49 jaar) zien hoe het moet. Hij lukte 9 punten op allerlei afstanden (en dat in het laatste kwart), en besliste zo de match. Als ons afstandsshot niet was blijven hangen in het oude jaar, hadden we deze wedstrijd altijd gewonnen. Maar daarom mogen we ons vertrouwen niet verliezen, en verder blijven werken naar de volgende matchen toe.

Sven Lenaerts 0-1, Kevin Buelens 6-3, Wouter Op de Beeck, Tim Geeraerts 0-4, Josse Gobel 11-2, Tristan Baguet 10-9, Bart Bruggeman, Lucas Mahieu 2-2.

Vrije worpen: 5/11 = 45%

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar C – Titans B 42 – 63 (23 – 27)

Een paar gekwetsten en een paar verlofgangers zorgden voor een minimum bezetting. We moesten de derby tegen Titans Bonheiden dus afwerken met zes man. Bonheiden startte efficiënt met een 0/6, waardoor

Rumst A - Telstar C 54 – 61 (25 – 30)

Juist zoals vorig seizoen, op een zondag en op een buitenplein, moesten we tegen Rumst aantreden. En weer was er regen voorspeld voor de namiddag, maar bleef de zon bleef (heerlijk) van de partij. Bui

bottom of page