top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Basketkamp 29-30-31 okt. 2018


Met 24 gemotiveerde jeugdigen konden we beginnen basketten. Om deze driedaagse opleiding goed en nuttig te laten verlopen had hoofdcoach Alan aan de nodige versterking gedacht, Coach Alan werd bijgestaan door coach Nick en Jarne. De andere groep werd geleid door de coachen Francis en Veerle. Maandag na de voorstelling van de coaches kon de eerste opwarming beginnen. Daarna werd de groep volgens leeftijd gesplitst in twee groepen om meer specifiek verschillende facetten van het basket aan te leren of te verfijnen. Het waren goede groepen om mee te werken. Iedereen was leergierig en had de juiste mentaliteit en groepsgeest om er een geslaagd kamp van te maken en de concentratie bleef steeds op een goed niveau. Het vrije worpen wedstrijdje zorgde zoals alle jaren dan weer voor de nodige spanning. Zo’n kamp is natuurlijk heel intensief, en de spelers boekten vooruitgang. Natuurlijk valt dit het meest op bij de jongsten en bij de (basket)nieuwelingen. Dit gaat over uren basket na elkaar, en dit heeft meestal meer invloed dan de verspreide uren van een paar maanden training.Woensdag, in het laatste uur konden de beste van elke categorie van, de vrije worp competitie, het tegen elkaar opnemen in de finale. Dit zorgde weer voor de nodige ambiance en spanning.Niet onbelangrijk is de verkiezing door de coaches van de MVP van elke groep. Dit was de beloning voor die speler die opgevallen was wegens zijn ingesteldheid, groepsbeleving, inzet en vooruitgang.

Deelnemers (in volgorde van de groepsfoto):

Achterste rij: coachen Alan, Jarne, Françis, Veerle en Nick.

Derde rij: Stella Van Eyken, Tom Loos, Axelle Bruggeman, Renee Van Eyken, Janne Hermans, Euan Pols, Kasper Saelens, Kyllian Marty, Maryan Ennadir.

Tweede rij: Lander Henderickx, Heleen Loos, Jef De Clerck, Fons Bynens, Emily Vanderhaegen, Kas Hermans, Lenne Vandersype, Osman Konlanbig, Margaux Bruggemen.

Onderste rij: Kobe Buelens, Ferre Verhoeven, Tijl Bynens, Felix Boogaerts, Lars Henderickx, Alixe Bruggeman.

MVP jongste groep: Tijl Bynens.

MVP oudste groep: Stella Van Eyken.

FT specialist U8: Kobe Buelens.

FT specialist U10: Heleen Loos.

FT specialist U12: Lenne Vandersype.

FT specialist U14: Tom Loos.

Telstar bedankt graag iedereen die deel uitmaakte van dit tof kamp, en we hopen iedereen (plus nog anderen!) uiteraard volgend jaar terug te zien!

204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page