top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Herfstkamp 2019


Herfstvakantie … De tijd voor ons jaarlijks basketkamp. Zoals elk jaar zijn we benieuwd hoeveel kinderen er inschrijven ( meestal +/-25 kids) en hoeveel eigen spelers er zullen zijn.

Groot was onze verbazing dat we op de vrijdagavond voor het kamp te horen kregen dat alle plaatsen bezet waren, ja… je leest het goed, VOLZET!!!

Dit was, voor zover ik weet, de eerste keer dat dit gebeurde. Op het gebied van trainingen, coaches, materiaal, ballen was er geen probleem. Alleen… waar gaan we al die kinderen zetten om te eten, zoals de meesten onder ons wel weten is onze cafetaria niet de grootste en onlangs zijn er nieuwe tafels en stoelen gebracht… Onze voorzitter Jan stelde me gerust, terecht, want elk kind had zijn plaats aan 1 van de tafels ( en er was zelfs nog plaats voor de coaches ).

Op maandagochtend was het dan zover, minuut na minuut kwamen de spelertjes binnen. Meestal bekende gezichten, maar ook zoals elk jaar nieuwe onbekende gezichten, in totaal 36 van de 40 kinderen. Ook onze 5 coaches waren mooi op tijd, stipt om 9.00u klonk het eerste fluitsignaal.

Na de verplichte afspraken en mededelingen konden we de groepen op leeftijd verdelen. We waren met 19 kinderen met de leeftijd U10 ( Groep A en B), de U12 ( groep C ) waren met 13, onze oudsten U14 waren met 8 ( groep D).

Coach Swa en coach Bruno namen de opwarming van onze 2 oudste groepen op zich, terwijl coach Stef en mezelf de 2 jongste groepen voor onze rekening namen. We waren definitief vertrokken voor 4 zware dagen kamp. We kunnen natuurlijk niet alles beschrijven wat we gedaan hebben, maar we kunnen toch wel een indruk geven.

We hadden tijdens de voorbereiding van dit kamp met de coaches besproken dat ieder een item voor zijn rekening ging nemen, er waren 4 stations ( voor 4 groepen) die we 2 maal per dag zouden doorlopen.

Coach Swa, al zeer vele jaren jeugdtrainer bij o.a. Pitzemburg en nu Bonheiden, had gekozen om als items 1 tegen 1 en meerderheidssituatie te geven.

Coach Bruno, ook al vele jaren jeugdtrainer bij o.a. Pitzemburg, Bonheiden en Telstar, had voor het ruime item defense gekozen.

Coach Francis, bij de meeste wel gekend, ging voor passing.

Coach Stef, Speler van onze seniors A-ploeg en

die zijn eerste stapjes zet als coach, dribbeling en balbehandeling.

Coach Alan, ik dus…, nam het item shooting voor zijn rekening.

Onze deelnemers hebben er weer heel wat bijgeleerd, ze hebben het ook nog eens op een andere manier mogen ervaren door Coach Bruno en Swa.

Omdat coach Bruno en coach Swa geen volledig kamp aanwezig konden zijn, kwam op woensdag en donderdag coach Sofie ( van onze eigen nieuwe U6 ploeg) de coachingstaff vervoegen.

Coach Sofie had voor de jongste 2 ploegen enkele leuke spelletjes bedacht, maar al snel bleek dat zelfs onze U14 ploeg (op eigen vraag) nog graag spelletjes speelt , o.a. 123… piano ( aangepast naar 123… basket) maar ook staartenjacht vonden ze leuk.

Natuurlijk moet er, buiten het harde werken tijdens de trainingen, ook een vrijworpenkampioen gekozen worden. Doorheen het kamp worden er dagelijks 10 vrijworpen genomen om op de laatste dag aan 3 finalisten te komen.

Finalisten Groep A: Nail, Aya en winnaar Lars

Finalisten Groep B: Tijl, Luca en winnaar Kobe

Finalisten Groep C: Heleen, Elias en winnaar Tristan

Finalisten Groep D: Euan, Tom en winnaar Renee

Onze coaches kiezen ook een MVP in elke groep, dit is daarvoor niet de beste speler, maar wel de speler die zich het hardste inzet of vooruitgang boekt.

De MVP’s van dit jaar zijn:

Groep A+B: Lou

Groep C: Fons

Groep D: Lenne

Als aandenken kreeg iedereen nog een medaille als aandenken, daarmee zit deze editie van ons kamp erop.

Graag zou ik alle deelnemers willen bedanken voor de gigantische opkomst, jullie hebben gezorgd voor het eerste volzette kamp. Jullie hebben allemaal een geweldige inzet getoond, kortom jullie hebben er voor ons ook een leuk kamp van gemaakt.

Ook zou ik alle coaches willen bedanken om van dit kamp een succes te maken.

Bedankt Swa, Bruno, Francis, Stef en Sofie!

Bedankt Jan om gedurende de hele week de opvang te verzorgen en om ons tijdens de middag break van drank te voorzien.

Tot volgend jaar!


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page