top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar Dames– Lyra B 60 – 58 (37 – 24)


Brit is na een afwezigheid van maanden terug op het veld, en dat viel op. We waren nog maar juist gestart, en ze had al 2 bommen achter haar naam staan. Ook Kim was er (natuurlijk), en ook Cindy, ze lukten om beurt 7 punten en we eindigden met het dubbele van de hun score (1°Kw.: 22/11) .

In het 2de kwart was het iets minder, maar nu hielp ook Lieze (5p) mee aan de score. Brit lukte weer een bom, maar vooral haar organisatie in defence zorgde er voor dat we ook nu winnend (15/13) afsloten. Lyra speelde heel potig, maar dat hielp hen (voorlopig) niet (Rust: 37/24) .

Na de rust sloop er blijkbaar wat vermoeienis in de ploeg (of beter: de speelsters), en we kregen het moeilijk tegen het jong geweld van Lyra. Maar die konden hier niet van profiteren en we sloten met 12/11 ook dit kwart winnend af (3°Kw.: 49/35) .

In het vierde kwart brieste de bezoekende coach zijn ploeg vooruit. Ze speelden nog potiger dan voorheen en regelmatig hoorden we het geklets op de handen, maar raar genoeg kregen zij alle vrije worpen (11 tegen 0 voor ons). Door die pressing en dat geweld kregen we het heel moeilijk, en wanneer Brit en Kim met 5 fouten naar de kant moesten, leek een horror scenario in de maak. Maar niet toevallig stonden de twee jongste van de ploeg op, namen hun verantwoordelijkheid, scoorden, en hiermee sleepten we deze deugddoende overwinning toch nog over de streep. Proficiat aan de hele ploeg, en achteraf gezien kunnen we ook vaststellen dat het gezegde “een wedstrijd kunt ge winnen met de vrije worpen” ook klopt. 10 op 14 voor ons en 14 op 29 (48%) voor de bezoekende ploeg is een serieus verschil .

Veerle Verhelst 0-2, Brit De Meyer 9-0, Lieze Bosmans 5-9, Fanny Hauwaert 2-0, Qing Cai, Kim Winkelmans 11-4, Gwen Geets, Ine De Neef, Cindy Couwels 10-4, Laititia Mergits 0-4.

Vrije worpen: 10/14 = 71%

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hop naar Arendonk ! Okido-Telstar bbc

Gisteren 30 september vertrokken we met 7 dames naar Arendonk. Met 2 gekwetse dames begonnen we aan de wedstrijd. Twijfelend of dit wel een 'gezond' idee was... De euforie was groot als we eindigden m

bottom of page