top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

THUIS WEDSTRIJD TEGEN VREMDE ZATERDAG 10 MAART 18U


Gisteren speelden de dames thuis tegen de dames van Vremde.

In de opwarming werd duidelijk dat beide ploegen qua snelheid dezelfde tred aanhielden.

We beslisten daarom om een man-defense te starten. Met de mogelijkheid om terug te vallen in zone. Met drie speelsters op de bank hadden we ook de luxe om geregeld (in balance) te wisselen.

De eerste quart hebben we de wedstrijd duidelijk in de hand genomen. Ondanks dat we een zone tegenkregen konden we vrij goed onder de ring spelen. Dit omdat er zich een heel mooi en goed passenspel manifesteerde. De wil, goesting en drive waren er.

In defense werd hard gewerkt en dat resulteerde bij de tegenpartij in foutieve passen en verre shots. Ook in de rebounds hielden we het overwicht. Veel speling was er nog niet maar de voorsprong was alleszins voor ons.

In de 2de quart beslisten we de man defense aan te houden. Omdat de tegenpartij niet echt inside speelde konden we het overwicht vasthouden. Al was de goal continuïteit van speelster nr. 12 iets wat we moesten opvangen. Door iets hoger in defense op te nemen konden we ze iets meer in foute passen laten gaan. Veerle maakte ook al 3 fouten..te veel defense op de bal ipv op de man.

In de 3de quart hielden we voorsprong vast. De foutenlast speelde ons niet echt parten al stond het rood bordje sneller omhoog aan onze kant. We speelden misschien iets 'heftiger' maar in defense lieten we de gaten vallen. In offense vielen de driepunters en bleven we een heel mooi passenspel uitspelen. Al waren er al iets meer slordige passen ook..

De vierde quart opnieuw iets meer 'domme' fouten, gemaakt of niet..de eeuwige discussie, gefloten alleszins. Vrijworpen werden half/half omgezet. Scoren bleef lukken en ook onder de goal lukte de afwerking mits wat reboundwerk voorafgegaan. Enkele steals en fastbreaks zonder dat iemand in het 'ROOD' moest gaan maakten het af. De overwinning smaakt zoet !

Het was een leuke match voor beide partijen en buiten een ongelukkige 'elleboogstoot' kunnen we stellen dat het een sportief evenement was.

Allée ja, zo zag de match eruit point of view van deze interim coach./captain of this team. note: ik voeg de resultaten nog toe when possible.

Speelsters: Ine, Charlotte, Kim, Britt, Cindy, Karen, Jill, Veerle

Coach: Veerle

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar Dames– Lyra B 60 – 58 (37 – 24)

Brit is na een afwezigheid van maanden terug op het veld, en dat viel op. We waren nog maar juist gestart, en ze had al 2 bommen achter haar naam staan. Ook Kim was er (natuurlijk), en ook Cindy, ze l

Hop naar Arendonk ! Okido-Telstar bbc

Gisteren 30 september vertrokken we met 7 dames naar Arendonk. Met 2 gekwetse dames begonnen we aan de wedstrijd. Twijfelend of dit wel een 'gezond' idee was... De euforie was groot als we eindigden m

bottom of page