top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar C–Wuustwezel C 67 – 63 (36 – 31)

Lucas opende met 1 vrije worp, maar dan gaf de nr13 van Wuustwezel (6p) direct zijn visitekaartje af met twee korven op een rij. Door het voorbeeld en de sturing van Tristan (7p) namen we echter afstand en sloten het openingskwart af met 5p voorsprong (1°Kw.: 18/13) .

Na de herneming bleef diezelfde bezoeker (8p, en 24 totaal) voor onrust zorgen met zijn shots. Gelukkig had Duncan (6p) zijn moment van glorie goed gekozen en we konden het met 18/18 op een gelijk spel houden, hierdoor bleef onze voorsprong intact (Rust: 36/31) .

Na de rust kenden we echter een dipje (slechts 10p). Onze bezoekers (lichtelijk geholpen door de arbitrage) lukte 19 punten, waarvan 11 uit vrije worpen, terwijl enkele hoorbare kletsen en drie flagrante middellijn overtredingen niet gezien werden. Zo kwamen ze op en over ons in de stand, en groeide de vrees bij onze supporters (3°Kw.: 46/50) .

Het vierde kwart waren we echter terug bij de les. Iedereen deed het nodige, Wouter en Josse waren nu op hun best, en Tristan (9p) zorgde terug voor de nodige sturing, de rust en de punten. Ondanks het sterk aandringen van Wuustwezel in het derde kwart, kunnen we toch spreken van een verdiende en deugddoende overwinning .

Sven Lenaerts, Duncan Labyn 6-0, Kevin Buelens 7-2, Tim Geeraerts, Wouter Caron 2-5, Josse Gobel 7-7, Tristan Baguet 7-9, Bart Bruggeman 2-5, Lucas Mahieu 5-3.

Vrije worpen: 12/23 (Duncan 2/2, Lucas 4/6) = 52%