top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

St.Amandse B -Telstar C 60–47 (24–21)

Voor de derde speeldag moesten we een eerste uit match spelen tegen Sint-Amands, die net zoals ons ongeslagen waren. Wegens omstandigheden moesten we captain Bart, Josse, Anass en Louis alsook coach Patrick missen. Onder aansturen van coach Francis beginnen we in een man-to-man defence. Het eerste kwart lukt ons een aardige verdediging, maar het scoren verloopt moeilijker (10/2). Twee gecontesteerde shots van Duncan gingen mooi binnen. Een driepunter en twee gescoorde vrije worpen van Tristan op het einde van het kwart zorgen voor een redelijke tussenstand (1°Kw.: 13/9) .

Tijdens het tweede kwart blijft de nummer 4 van Sint-Amands met enkele mooie shots Telstar onder druk te zetten. Lukas wordt aanvallend wakker en antwoordt met 5 punten waardoor (11/12) we de rust kunnen in gaan met slechts 3 punten achter. Spijtig van de twee gemiste lay-ups op het einde, anders hadden we de leiding kunnen nemen (Rust: 24/21) .

De 2de helft begint veelbelovend met twee korven van Wouter om zowaar toch de leiding te nemen, de Telstar lijkt op gang te komen. Een mindere boxing out en enkele steals van St-Amandse zorgen er echter voor dat we het 3de kwart moeten afsluiten met een 14/10 (3°Kw.: 38/31) .

Het vierde kwart lukt het ons niet om de verdediging scherp te houden waardoor we met 60-47 nog veel terrein prijs geven .

Sven Lenaerts 2-3, Duncan Labyn 4-0, Tim Geeraerts, David Lenaerts 2-7, Wouter Caron 0-5, Kevin Buelens 0-3, Tristan Baguet 7-3, Lucas Mahieu 6-5.

Vrije worpen: 12/24 (Tristan 5/7) = 50%