• P.S.

Mercurius A - Telstar A 81 – 59 (39 – 23)


Tweede uitwedstrijd naar een ongeslagen ploeg, het was meteen duidelijk waarom ze 3 x vrij gemakkelijk gewonnen hadden, dit is een ploeg die meespeelt voor het kampioenschap. Sterk team op alle posities, snelle transities, in en out afwerkend en verdedigend zeer fysiek . We hebben een lesje geleerd in duelkracht, we kwamen op alle fronten te kort. Willen we ons tonen tegen dergelijke ploegen moeten we hier zeker aan werken.

Het eerste kwart werden we overlopen en wij bewogen veel te weinig in offence en het duurde 4 minuten om onze eerste punten te scoren (12-2), dan vonden we stabiliteit en konden we ons licht herpakken (1°Kw.: 21/10) .

Het tweede kwart bleven ze secuur afwerken en probeerde we nog meer in de match te komen maar hun grote jongens hielden ons van de borden weg en zo konden we slechts af en toe tegen scoren (18/13) met een shot net buiten de bucket (Rust: 39/23) .

De tweede helft probeerde we het tactisch anders zowel verdediging als aanvallend. Hierdoor konden we 5 minuten gelijke tred houden, dan kwam er weer een versnelling van Mercurius en de definitieve kloof was na 23/14 gemaakt (3°Kw.: 62/37) .

Het positieve was dat we bleven basketten en de ploeg kreeg dan vooral onder impuls van Tim wat meer grip op de wedstrijd en we konden het 4 de kwart winnend afsluiten 19- 22.

Samengevat een ervaring rijker tegen een zeer goede ploeg , wat werkpunten. Maar toch positief onthouden dat er nog weerbaarheid was na het einde van de wedstrijd toe .

Alan Buelens 2, Maarten Bynens 6, Tim De Bondt 15, Lars Foste 8, Peter Nuytens 8, Brent Op De Beeck 6, Josse Gobel 6, Robin Pelgrims 2, Bert Belckx 6.

2pt inside 14/37 (38%), 2pt outside 9/20 (45%), 3pt 0/9 (0%) = 35%

Vrije worpen: 13/17 = 76%

4 aanv.rebounds (Lars 2), 29 verd.rebounds (Alan, Peter & Bert 5), 3 balverliezen, 8 steals (Tim, Peter & Brent 2), 5 assists (Bert 2), 1 block shot (Bert).

#20182019

17 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen