top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Mercurius A - Telstar A 81 – 59 (39 – 23)

Tweede uitwedstrijd naar een ongeslagen ploeg, het was meteen duidelijk waarom ze 3 x vrij gemakkelijk gewonnen hadden, dit is een ploeg die meespeelt voor het kampioenschap. Sterk team op alle posities, snelle transities, in en out afwerkend en verdedigend zeer fysiek . We hebben een lesje geleerd in duelkracht, we kwamen op alle fronten te kort. Willen we ons tonen tegen dergelijke ploegen moeten we hier zeker aan werken.

Het eerste kwart werden we overlopen en wij bewogen veel te weinig in offence en het duurde 4 minuten om onze eerste punten te scoren (12-2), dan vonden we stabiliteit en konden we ons licht herpakken (1°Kw.: 21/10) .

Het tweede kwart bleven ze secuur afwerken en probeerde we nog meer in de match te komen maar hun grote jongens hielden ons van de borden weg en zo konden we slechts af en toe tegen scoren (18/13) met een shot net buiten de bucket (Rust: 39/23) .

De tweede helft probeerde we het tactisch anders zowel verdediging als aanvallend. Hierdoor konden we 5 minuten gelijke tred houden, dan kwam er weer een versnelling van Mercurius en de definitieve kloof was na 23/14 gemaakt (3°Kw.: 62/37) .

Het positieve was dat we bleven basketten en de ploeg kreeg dan vooral onder impuls van Tim wat meer grip op de wedstrijd en we konden het 4 de kwart winnend afsluiten 19- 22.

Samengevat een ervaring rijker tegen een zeer goede ploeg , wat werkpunten. Maar toch positief onthouden dat er nog weerbaarheid was na het einde van de wedstrijd toe .

Alan Buelens 2, Maarten Bynens 6, Tim De Bondt 15, Lars Foste 8, Peter Nuytens 8, Brent Op De Beeck 6, Josse Gobel 6, Robin Pelgrims 2, Bert Belckx 6.

2pt inside 14/37 (38%), 2pt outside 9/20 (45%), 3pt 0/9 (0%) = 35%

Vrije worpen: 13/17 = 76%

4 aanv.rebounds (Lars 2), 29 verd.rebounds (Alan, Peter & Bert 5), 3 balverliezen, 8 steals (Tim, Peter & Brent 2), 5 assists (Bert 2), 1 block shot (Bert).

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al