top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – Kang.Pitz.D 65 – 67 (33 – 44)

Lars was rechtstreeks van het vliegtuig naar de wedstrijd afgezakt maar nu moest Bert passen voor de wedstrijd.

We kwamen moeilijk uit de startblokken tegen het jonge Pitzemburg met een 2 – 8 tot gevolg . De bezoekers deden ons op alle fronten pijn, 1/1 – shots - transitie. Enkel Robin probeerde de ploeg op sleeptouw te nemen en zo bleef de achterstand beperkt (1°Kw.: 17/23) .

Het tweede kwart gingen we over in zone en dit speelde Pitz ook op een hoopje, vooral hun nr 6 had een begenadigde dag 26 p. Verdedigend was het duidelijk niet goed (16/21) en aanvallend bleven we gemakkelijke shots missen (Rust: 33/44) .

Met de rust hebben we de verdediging bijgestuurd en dit bleek te lukken. Pitzemburg kwam niet meer in hun spel, maar wij profiteerden daar niet van. Onze afwerking bleef ruim ondermaats (32%) en ook al beperkte we Pitz het scoren, zelf scoorden we amper 10 punten (10/11) in dit derde kwart (3°Kw.: 43/55) .

Verdedigend was het nu perfect en nu enkel nog scoren. Lars van de zon op het veld en een hard werkende Tim brachten ons terug in de wedstrijd en zelf op gelijke hoogte 61/61. Details op het einde van de wedstrijd beslisten er anders over , onze VW (met uitgezonderd Tim 7/7) waren niet goed 12/19= 63 %. Daarentegen scoorden Pitz deze wel. Maar met 2 punten achterstand kregen we de laatste seconden het shot van de overwinning, maar spijtig genoeg een misser. 22/12 voor dit kwart en 65/67 eindscore.

Pijnlijke nederlaag vooral omdat we de eerste helft niet goed verdedigden, en heel de wedstrijd als team slecht afwerkten .

Alan Buelens 5-4, Maarten Bynens 3-0, Tim De Bondt 8-13, David Lenaerts, Lars Foste 0-5, Peter Nuytens 4-6, Brent Op De Beeck, Josse Gobel 7-2, Robin Pelgrims 6-2.

2pt 25/65 (38%), 3pt 1/15 (6%) = 32%

Vrije worpen: 12/19 (Tim 7/7, Josse 1/1, Robin 2/5, Lars 1/2, Maarten 1/3) = 63%

15 aanv.rebounds (Peter 7), 19 verd.rebounds (Tim 6, Peter 4), 8 balverliezen, 12 steals (Tim & Robin 3), 4 assists (Peter 3), 0 block shots .

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al