top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Bot Schilde A - Telstar A 64 – 54 (36 – 23)

Starten de wedstrijd met een lichte voorsprong 4-6, 8-10 en dan maakt Maarten ongelukkig zijn derde fout (vervanger zat klaar), Zijn tweede en derde fout werden trouwens zeer licht gefloten. Maarten en Peter hadden de eerste 5 minuten al onze punten gemaakt (10p) en kregen geen steun van de ploegmaats, en omdat onze shots niet binnenvielen besloot Schilde hun 3–2 zone te laten vallen en om te schakelen naar 2-1-2 zone. Hun Gard was in een goede dag en nam het voortouw en scoorde aan de lopende band. Wij hielden ons niet aan de afspraken in verdediging en werden hiervoor afgestraft (1°Kw.: 20/12).

We moesten onze verdediging bijsturen en deze klopte nu, Bert en Brent stuurde die perfect aan en zo lieten we in de 3 volgende kwarten maar 44p meer maken. Het was onze taak ons shot terug te vinden, Peter die aan een hoog percentage afwerkte de eerste 2 kwarten had nood aan andere afwerkers maar ons shot bleef halsstarrig achterwege. Tweede kwart 16/11 (Rust: 36/23) .

Met de rust was iedereen overtuigd dat deze wedstrijd kon gewonnen worden als we vertrouwen kregen in ons shot. Het derde kwart verdedigden we top en kwamen we in de wedstrijd, Peter bleef scoren en Robin sloot zich daar bij aan, maar met 12/16, nog niet voldoende om de volledige kloof (nog 9 achter) te dichten (3°Kw.: 48/39) .

Het vierde kwart kwamen we door onze vechtlust terug tot op 5 punten met nog 5 min. op de klok. Schilde maakte twee 3 punters in transitie (de shots die bij ons niet vielen ) en terug 11 punten achter. Time out, vertrouwen geven en opnieuw inhaalrace. En ja weeral komen we terug tot op 4 punten maar op het slechte moment wat balverlies en ongelukkige shots deden ons de das om. We probeerden nog met fouten balbezit krijgen maar Schilde had tijdens de wedstrijd 12 op 13 vrije worpen gescoord. Zo werdt het na 16/15 nog 10 punten verschil. Hadden allen het gevoel dat deze wedstrijd gewonnen kon worden maar een off-day van enkele spelers was vooral de oorzaak van dit verlies .

Alan Buelens 0-2, Maarten Bynens 4-8, Tim De Bondt 0-1, Peter Nuytens 12-6, Brent Op De Beeck 3-0, Josse Gobel 0-4, Tristan Baguet, Robin Pelgrims 0-8, Bert Belckx 4-2.

Onze scouter was niet aanwezig en daarom hebben we niet alle gegevens.

Vrije worpen: 9/14 (Maarten & Robin 2/2, Bert 4/8, Tim 1/2) = 64%.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al