• Coach Lieve

Vriendenhof B-Telstar A 62 – 66 (35 – 27)


Na het nipte verlies vorige week in onze spannende laatste thuismatch tegen de Giants, moesten we vandaag weer aan de bak. Dit was dus zeker geen einde seizoens match, maar de match van de waarheid (voor de titel). Weer veel supporters mee afgezakt naar Walem, en dat verhoogde het percentage gespannen zenuwen nog meer. Deze zenuwen bleken ook uit ons matig afwerkings percentage in dit openings kwart. Bij de thuisploeg daarentegen viel zowat alles binnen, en we waren op achtervolgen aangewezen (1°Kw.: 18/11) .

In het tweede kwart kwam er meer evenwicht in de score, en iedereen deed zijn duit in het zakje. Vriendenhof speelde het echter heel eerlijk, en zelfs onze toekomstige ploegmaat Fosté bleef met 10 punten druk (17/16) zetten op onze ploeg (Rust: 35/27) .

Na de rust waren de zenuwen al iets beter onder controle. Geert was nu op zijn best, en ook Peter begon er stilaan door te komen. We wonnen dit kwart met 15/20, maar bleven toch nog op een kleine achterstand staan (3°Kw.: 50/47) .

In het vierde kwart moest het dus gebeuren, maar dat ging niet vanzelf. Brent speelde verdedigend echter een sterk matcheinde, en hield hun topschutter van de korf weg. En op het meest gepaste moment deed hij met een driepunter de thuisploeg kraken. Hun samenspel ging er helemaal uit, en enkel met geforceerde aanvallen konden ze nog even dreigen. Slecht 3 minuten voor het einde kwamen we er op en erover. Dit was goed voor de titel, maar vreselijk voor de zenuwen. Het gevolg was dat als de refs de match affloten de beelden van ontlading en geluk niet meer te tellen en ontroerend waren.

Na de fantastisch georkestreerde thuismatch vorige week (enkel het resultaat viel wat tegen), had deze titelmatch op verplaatsing toch een serieus minpunt. De volgende match in de Arena moest nog beginnen, en het bier was al op .

Filip Leemans, Alan Buelens 8-2, Geert Van Eyken 9-10, Maarten Bynens 2-2, Tim De Bondt 2-1, Peter Nuytens 4-11, Brent Op De Beeck 0-5, Josse Gobel 2-8 .

Lay-up 1/1 (Josse), 2pt shots 18/50 (Geert 6/12, Peter 6/14, Josse 3/6), 3pt 2/12 (Brent 1/1, Alan 1/7) = 33%

Vrije worpen: 22/35 (Alan 7/7, Geert 7/8, Peter 3/5) = 63%

6 aanv.rebounds (Geert 5, Josse 1), 31 verd.rebounds (Peter 9, Geert & Tim 6, Maarten & Josse 4), 11 balverliezen, 9 steals (Alan & Geert 2), 2 assists (Alan), 0 block shots .

#20172018

31 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 BBC Telstar Mechelen