top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

Oxaco C - Telstar A 65 – 73 (31 – 29)

Oxaco kwam goed uit de startblokken, maar twee bommen van Stef hielden ons op schema. Op het einde deden de thuisspelers er ook twee bommen bij, maar als Brent hierop eentje tegen scoorde, en Peter nog vlug er twee punten kon bijdoen, namen we (nipt) de leiding (1°Kw.: 18/19) .

Een paar opgedwongen wissels (rust en foutenlast) bij ons, en weer een paar driepunters van onze tegenstrevers (13/10) gaven hun dan weer een licht voordeel bij de rust. Geen onoverkomelijk probleem, we hadden nog een hele 2de helft om dit recht te zetten (Rust: 31/29).

En inderdaad, Peter zoals steeds plus Geert en Alan begonnen sterk af te werken. Doe daarbij weer een bom van Brent (17/22) kwamen we weer aan kop (3°Kw.: 48/51) .

In het vierde kwart mochten we zeker niet verzwakken om onze overwinning veilig te stellen. Want Oxaco heeft zeker een goed team, en bevestigde daarmee al het goede dat we van hun vernomen hadden. Maar in het begin van het kwart, als Oxaco hun eindsprint wou inzetten, scoorden we 3 driepunters op een rij (Alan, Brant, Alan), en sneden we zo figuurlijk hun adem af. Met exact dezelfde cijfers als vorig kwart, konden we de drie punten mee naar Muizen nemen .

Filip Leemans, Alan Buelens 0-16, Geert Van Eyken 4-9, Maarten Bynens 2-2, Stef Vandyck 6-0, David Lenaerts 1-2, Peter Nuytens 12-8, Brent Op De Beeck 3-6, Josse Gobel 1-1 .

Lay-up 1/1 (Maarten), 2pt shots 17/48 (Peter 10/18, Geert 3/5, Alan 2/6), 3pt 8/17 (Brent 3/4, Stef 2/3, Alan 3/6) = 39%

Vrije worpen: 13/22 (Geert 7/8, Alan 3/3) = 65%

4 aanv.rebounds (David 2), 39 verd.rebounds (Peter 10, David 7, Brent 6), 17 balverliezen, 9 steals (Peter 3), 1 assists (Brent), 0 block shots .