top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – Aartselaar B 84 – 74 (42 – 41)

We kwamen goed uit de startblokken, maar ook Aartselaar was overtuigend gestart. Ze hadden slechts één probleempje, er kwamen maar twee spelers tot scoren. Daar moesten ze wat op verzinnen, of anders werd verdedigen voor ons heel simpel (1°Kw.: 21/16) .

Onze tegenstrever begon daarom ook agressiever aan het tweede kwart, en dat bracht hun (21/25) de nodige punten op. Het resultaat was echter ook een resem fouten en vrije worpen. Die konden wij iets beter benutten zodat we nog met een kleine voorsprong konden gaan rusten (Rust: 42/41) .

Na de rust kwamen we met de nodige tactische richtlijnen uit de kleedkamer en grepen de bezoekers naar de keel. We scoorden slechts vijf puntjes meer dan de vorige kwart(s), maar verdedigend waren we als een blok beton. De bezoekers waren totaal van slag en lukten slecht 9 punten (26/9). Ze concentreerden zich vooral op Geert en Peter, maar het was Alan die tweepunters binnen schoot, en David verscheen steeds ongedekt onder de ring (3°Kw.: 68/50) .

In het vierde kwart hadden ze hun lesje geleerd, en voor ons moest het onderste niet zo nodig uit de kan. Met 16/24 mocht Aartselaar het laatste kwart op hun hoed steken, maar onze overwinning stond toen al vast .

Filip Leemans, Alan Buelens 6-8, Geert Van Eyken 9-11, Nick Hedeman 0-3, Maarten Bynens 9-4, Wim Teugels, David Lenaerts 0-12, Peter Nuytens 9-0, Brent Op De Beeck 6-2, Josse Gobel 3-2 .

Lay-up 1/1 (Alan), 2pt shots 25/55 (Geert 4/5, Alan 5/7, David 6/9), 3pt 5/21 (Geert & Brent 2/4, Nick 1/2) = 40%

Vrije worpen: 17/29 (Geert 6/6, Maarten 5/6) = 59%

15 aanv.rebounds (Josse 4, Geert, David & Peter 3), 22 verd.rebounds (Peter 8, Maarten 6), 7 balverliezen, 8 steals (Alan 4), 5 assists (Alan 3), 1 block shot (Geert) .

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al