top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Makeba B - Telstar A 77 – 79 (35 – 36)


Op bezoek bij Makeba, 3de in de rangschikking en thuis ongeslagen. We starten zeer geconcentreerd, de starters waren direct in de match, onze grote jongens lieten zich gelden en konden het 1ste kwart licht uitlopen. Alan was verdedigend subliem en legde hun nr7 lam en was zelf aan het kanon. Op 1.6 sec van het einde wordt er in een time out een play uitgetekend voor de Fille en ja prachtig uitgespeeld met een gelukte 3punter (1°Kw.: 12/22) .

In het 2de kwart bracht hun bank meer evenwicht en onze motor begon wat te sputteren. We bleven ondermaats en zo kon Makeba terug in de wedstrijd komen (23/14). Geen paniek we staan 1 punt voor en dat is beter als 1 achter was de motivatie van de rustpreek (Rust: 35/36) .

We starten dan ook behoorlijk in het derde kwart tot in de 28 ste minuut. Dan komt Makeba voor de eerste maal aan de leiding en kan het derde kwart met een lichte voorsprong (23/19) van drie punten afsluiten (3°Kw.: 58/55) .

Bij de start van het vierde kwart kwamen zij nog meer onder stoom en konden zelfs 7 punten uitlopen . Alan zijn 3 punters houden ons wel in de wedstrijd en na 35 minuten spelen, met een 7 punten achterstand, was het duidelijk dat we enkel nog konden de wedstrijd winnen als we nadrukkelijk insite zouden spelen, omdat hun grote jongens verdedigend het moeilijker kregen tegen onze grote spelers, en dat bleek ook zo. We slopen dichter en konden er zelf over komen. Op 50 sec van het einde komen we 3 punten voor. Hun nummer 10 lukte van uit de hoek en onder druk een lucky 3 punter en zo stonden de bordjes weer gelijk. Time out, insite play en Geert kan de rebound binnen tippen op 8 sec van het einde 77-79 . Time out Makeba, wij kunnen onze verdediging dan bij sturen en ja, een interceptie van Stef, en de match was binnen .

De vreugde was alsof we kampioen speelden, we besefte toen dat we een gouden zaak deden met hier te komen winnen. Proficiat aan de ploeg voor deze teampestatie .

Filip Leemans 6-0, Alan Buelens 11-6, Geert Van Eyken 10-12, Maarten Bynens 0-2, Stef Vandyck 0-11, David Lenaerts, Peter Nuytens 8-10, Josse Gobel 1-2 .

Lay-up 0/0, 2pt shot 18/43 (Peter 8/15, Geert 5/13), 3pt 9/19 (Alan 5/8, Fille 2/4) = 44%

Vrije worpen: 16/25 (Geert7/11, Stef 4/6) = 64%

11 aanv.rebounds (Peter 4, Geert 3), 16 verd.rebounds (Geert 10, Stef 4), 8 balverliezen, 4 steals (Stef 2), 7 assists (Stef 3, Geert 2), 1 block shot (Stef).

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al

bottom of page