top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A-Willebroek D 86 – 57 (51 – 19)


We waren zeker van plan om Willebroek na hun driepunters festival van vorige match, een degelijk antwoord te geven. De focus was er dus al vanaf de eerst volgende training na deze match. En dat bracht zijn vruchten op vanaf het startsein. Alan opende op onze traditionele manier en Geert deed er dadelijk nog een driepunter bij. De bezoekers (zelfde spelers als vorige match) waren blijkbaar even van slag, en blonken vooral uit in slechte passen en persoonlijke fouten, die door ons vakkundig werden omgezet. Strenge en rechtvaardige refs is altijd een beetje in ons voordeel, want meestal zijn we toch iets te braaf (1°Kw.: 19/9) .

In het tweede kwart moesten we doorduwen om hun niet in de wedstrijd te laten komen, en dat deden we met glans. Peter kon zich volop uitleven (17p), Filip en Brent deden er een bommetje bij, en de anderen lieten zich ook niet onbetuigd. We lukte 32 punten in dit kwart, en Willebroek kon daar maar 10 punten (2 korven en 6 vrije worpen) tegenover plaatsen (Rust: 51/19) .

Een kloof van meer dan 30 punten hadden we ook niet verwacht, maar dat gaf ons de gelegenheid om enkele sterkhouders even te laten rusten, maar onze vertimmerde ploeg hield vlot stand, en Willebroek (eindelijk wakker) kon slechts 2 puntjes (15/17) terug nemen (3°Kw.: 66/36) .

Het vierde kwart moesten we gewoon proberen zo rustig mogelijk uit te spelen. Er zat blijkbaar nu meer evenwicht in de partij, maar de drie punten waren dan al een hele tijd binnen .

Filip Leemans 3-6, Alan Buelens 4-2, Geert Van Eyken 13-6, Nick Hedeman, Maarten Bynens 6-2, Wouter Op de Beeck, Stef Vandyck 2-1, David Lenaerts 1-5, Peter Nuytens 17-7, Brent Op De Beeck 3-0, Josse Gobel 2-6 .

Lay-up 4/4 (Filip, Alan, Stef & Josse 1/1), 2pt shots 23/55 (Geert 6/9, Peter 10/20), 3pt 4/12 (Filip 2/5, Brent 1/1) = 44%

Vrije worpen: 20/29 (Josse 4/4, Geert 4/6) = 69%.

11 aanv.rebounds (Geert 4, David 3), 27 verd.rebounds (Geert, David & Peter 6), 13 balverliezen, 6 steals (Geert & Josse 2), 6 assists (Josse 2), 1 block shot (Stef).

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al

bottom of page