top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – Oxaco C 69 – 60 (26 – 26)

We starten rustig maar doortastend, zoals steeds de laatste wedstrijden. Maar de bezoekers konden dank zij 2 bommen toch even voorkomen in de stand (1°Kw.: 13/14) .

In het tweede kwart toonde Peter (8p) even zijn kunnen, en op het einde konden we met een driepunter van Brent (13/12) toch gaan rusten met een gelijke stand (Rust: 26/26) .

Oxaco was gekomen om ons de winst af te snoepen, en na die gelijke ruststand geloofden ze daar nog meer in. Maar de eerste vijf minuten waren ze waarschijnlijk iets te zeer gefocust op hun aanval, zodat ze verdedigend de concentratie verloren. Dat moet je dit seizoen tegen onze ploeg zeker niet doen. Geert (tot dan 2p) voelde de vrijheid, werd steeds aangespeeld, en met 12 punten (9 op een rij) zorgde hij mee voor een kloof (28/15) van 13 punten (3°Kw.: 54/41) .

In het vierde kwart moesten we gewoon beletten dat de bezoekers terug in de wedstrijd kwamen. Consolideren moet je onze oude krijgers (of liever ervaren krijgers) niet leren, en match 11 was binnen .

Filip Leemans, Alan Buelens 3-6, Geert Van Eyken 2-15, Maarten Bynens 2-7, Wouter Op de Beeck, Stef Vandyck 4-1, David Lenaerts 0-2, Peter Nuytens 10-8, Brent Op De Beeck 3-2, Josse Gobel 2-2 .

Lay-up 4/4 (Geert 2/2, Maarten & Jose 1/1), 2pt shots 19/46 (Peter 9/15), 3pt 3/12 (Alan 2/7, Brent 1/3) = 42%

Vrije worpen: 14/27 (Geert 9/12, Alan 3/6) = 52%

6 aanv.rebounds (Geert & Peter 3), 31 verd.rebounds (Peter 9, Alan & Geert 6, Maarten 5), 16 balverliezen, 12 steals (Maarten 3), 3 assists (Filip, Alan & David), 2 block shots (Stef & David).