top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – Makeba B 72 – 65 (41 – 33)

Het nadeel van leidersploeg te zijn is dat alle andere ploegen met getrokken messen (positief bedoeld) naar “De Appelaar” afzakken. We speelden ons normale spel en Makeba moest fouten maken om ons af te stoppen. De daaruit volgende vrije worpen werden iets te weinig omgezet, en met twee driepunters wisten de bezoekers op voorsprong te komen (1°Kw.: 13/15) .

In het 2de kwart konden we beter profiteren van de gaten die er kwamen. En ondanks dat hun nr7 gevaarlijke shots bleef afleveren konden we (28/18) een kleine kloof maken (Rust: 41/33) .

Na de rust was er meer evenwicht in het score verloop. De verdedigingen werkten hard, maar Makeba moest fouten blijven maken om ons te stoppen, en met de nodige en verdiende vrije worpen konden we ook dit kwart (14/12) binnen halen (3°Kw.: 55/45) .

In het vierde kwart zetten de bezoekers nog eens alles op alles. Ze konden het kwart dan ook winnen (17/20), maar onze overwinning kwam nooit in gevaar ondanks het uitvallen van Josse. Soms kunnen we spreken van “de man van de match”, en dat is bijna altijd iemand anders (doe daar als tegenstrever maar scouting op), maar nu wil ik spreken over “de ploeg van de match”!

We moeten wel opletten met deze “verslagen” te maken, want er werd geopperd: “ we zijn nog niet verslagen”. Laten we in de toekomst dus spreken over nabesprekingen of analyses .

Filip Leemans 7-0, Alan Buelens 8-9, Geert Van Eyken 3-10, Maarten Bynens 8-2, Stef Vandyck 8-4, David Lenaerts 3-0, Peter Nuytens 4-6, Josse Gobel .

Lay-up 4/5 (Stef 3/4, Alan 1/1), 2pt shots 17/42 (Filip 2/2), 3pt 3/15 (Alan 2/7, Filip 1/5) = 38%

Vrije worpen: 21/33 (Alan & Geert 7/9) = 63%

2 aanv.rebounds (Geert), 25 verd.rebounds (Peter 7, Geert 6), 8 balverliezen, 9 steals (Filip, Geert, Stef & Peter 2), 5 assists (Stef 2), 1 block shot (Geert).

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al