top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

P.o.A.Giants C-Telstar A 70 – 85 (35 – 39)


De mannen van ’t stad moesten tegen een boerenploeg, dit was een van de opmerkingen die we te horen kregen bij onze aankomst. Het was aan ons om het tegendeel te bewijzen, maar dat zal niet gemakkelijk worden, want ze hadden wel enkele grote, jonge en bewegelijke spelers in hun rangen. Na de opener van Alan en een bom van Geert nam de thuisploeg de touwtjes in handen. Ondanks ons behoorlijk spelpeil moesten we toezien hoe ze toch 4 punten uitliepen (1°Kw.: 21/17) .In het tweede kwart draaide onze verdediging op volle toeren, en de scoringsmogelijkheden van de Giants zakte met 1/3. Bij ons kwam zowat iedereen tot scoren, Geert kwam op toerental en als Alan er nog een bom bij deed, stonden wij nu met 4 punten voor (Rust: 35/39) .

Na de rust kwam de thuisploeg nogal wild en enthousiast uit de kleedkamer, met de bedoeling ons weg te spelen en de match een beslissende draai te geven. Maar onze ervaren spelers lieten zich niet vangen, en als we na een paar minuten 4 bommen op rij lukten (Geert, 2x Stef + opnieuw Geert) zonder één punt van hun tussendoor, was onze kloof plots zeer groot, en hun enthousiasme flink getemperd. Stef was op dat moment (10 punten) meester op het veld en na 13/28 stonden we er, met bijna 20 punten voor, plots heel goed voor (3°Kw.: 48/67) .

In het vierde kwart moesten we vooral rustig blijven. Wij (de oudere ploeg) begonnen de inspanningen te voelen, en geraakten niet meer zo vlot onder de ring. Maar dat was geen probleem, want Giants maakte veel fouten om in balbezit te komen, en de daaruit volgende vrije worpen (7 na elkaar) werden door onze spelers zeer goed benut. Wanneer Maarten om te besluiten er ook nog een bommetje bij deed konden we met 15 punten voor, de overwinning vlot binnen halen. Niet slecht voor een boerenploeg .

Filip Leemans, Alan Buelens 9-0, Geert Van Eyken 14-8, Maarten Bynens 2-8, Stef Vandyck 6-15, David Lenaerts 2-2, Peter Nuytens 6-7, Brent Op De Beeck, Josse Gobel 0-6 .

Lay-up 6/8 (Geert 2/3), 2pt inside 13/21 (Josse 3/3, Peter 4/6), 2pt outside 5/23 (Geert 1/1, Alan 1/2), 3pt 7/17 (Geert 3/4, Stef 2/4, Maarten 1/1) = 45%

Vrije worpen: 16/24 (Stef 11/14, Geert 3/3, Maarten & Peter 1/2) = 67%

9 aanv.rebounds (Geert 4, Peter 3), 29 verd.rebounds (Peter 9, Geert 8, David 4), 11 balverliezen, 11 steals (Alan & Geert 3), 16 assists (Brent 4, Alan & Stef 3), 1 block shot (Stef).

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al

bottom of page