top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar – Z.K.Diamonds 40 – 23 (19 – 11)


Het zou mooi zijn om het seizoen in schoonheid en met een overwinning af te sluiten. Maar we moesten weer aantreden tegen een (ultra) jonge garde, maar deze keer waren we wel zo goed als voltallig. Onze scorers waren blijkbaar in een mindere dag, dus moesten we het hebben van een goede defence. Dat deden we ook wonderwel, waardoor onze gebrekkige afwerking (2/0 na 3’30’’) niet doorslaggevend werd (1°Kw.: 6/4) .

In het tweede kwart konden de bezoekers even op gelijke hoogte komen, maar nadien wisten we orde op zaken te stellen. Karen deed een onderschepping en ging het dan zelf ook afwerken. Daarna waren Fanny en Veerle E. belangrijke afwerkers onder het bord, en het tij begon te keren (Rust: 19/11) .

Na de rust herviel de afwerking van beide ploegen terug op een zeer laag niveau. Hun nr4 viel op wegens haar balvaardigheid en snelheid, maar verkrampte telkens ze in de buurt van onze racket kwam. Hun nr7 was in dit kwart de enige die kon scoren, maar dat deed ze dan ook meer dan onze speelsters samen (7/8), en we moesten 1 puntje inleveren (3°Kw.: 28/19) .

In het vierde kwart (money-time) namen we resoluut het heft in eigen hand. Fanny was weer present onder het bord, en Britt leidde de verdediging in goede banen. We namen 10 punten extra (14/4) en de overwinning was binnen .

Veerle Eyckmans 4-2, Veerle Verhelst, Britt Demeyer 0-2, Fanny Hauwaert 6-7, Karen Couwels 4-0, Caro Devynck 0-5, Kim Winkelmans 2-2, Ine De Neef 1-0, Laetitia Mergits 2-3 .

Vrije worpen: 4/12 (Fanny, Caro & Laetitia 1/2, Ine 1/4, Kim 0/2) = 33%

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar Dames– Lyra B 60 – 58 (37 – 24)

Brit is na een afwezigheid van maanden terug op het veld, en dat viel op. We waren nog maar juist gestart, en ze had al 2 bommen achter haar naam staan. Ook Kim was er (natuurlijk), en ook Cindy, ze l

THUIS WEDSTRIJD TEGEN VREMDE ZATERDAG 10 MAART 18U

Gisteren speelden de dames thuis tegen de dames van Vremde. In de opwarming werd duidelijk dat beide ploegen qua snelheid dezelfde tred aanhielden. We beslisten daarom om een man-defense te starten. M

bottom of page