top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar – Okido 56 – 51 (26 – 20)


Tegen het jong geweld van Okido beloofde het niet gemakkelijk te worden. Hoewel men zou verwachten dat die jeugdige en bewegelijke speelsters overal tussendoor glippen, bleek hun kunde echter vooral in het afstandsshot te liggen. En hiermee (waaronder twee driepunters) maakten ze in dit kwart dan ook het verschil. Wij blonken op dat moment vooral uit door het missen van eenvoudige kansen, die we toch kundig wisten te creëren (1°Kw.: 8/10) .

In het tweede kwart bleven onze infiltratie inside (vooral Fanny) voor de nodige problemen te zorgen bij de bezoekers. Ofwel scoorden we ofwel moesten ze ons foutief afstoppen. Spijtig dat we onze verdiende vrije worpen slecht tegen 38% (5/13) konden afwerken, anders hadden we met een grotere voorsprong de rust (18/10) kunnen ingaan ( (Rust: 26/20) .

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Wij speelden de goede kansen bij elkaar onder de ring, en zij bleven met hun afstandsshot (16/16) aanklampen (3°Kw.: 42/36) .

Het vierde kwart was weer een triller van formaat. Met hun vijfde driepunter kwamen ze zelfs voor de eerste maal (45/45) langszij. De supporters hielden hun hart al vast, Maar in money-time kun je rekenen op Britt die weer alles onderschepte, en Kim die de lijnen bleef uitzetten. De speelsters van Okido werden iets onzuiverder in hun afwerking, en ook de foutenlast begon mee te spreken. Ze lukten op het einde nog twee driepunters en kwamen weer gevaarlijk tot op twee punten. Ine is geen topscoorder, maar ze zette op dat (juiste) moment met haar korf de bezoekers terug op hun plaats. Kim mocht nog eens scoren van op de vrije worplijn om dan de overwinning in schoonheid te vieren .

Veerle Eyckmans 0-6, Veerle Verhelst 1-0, Britt Demeyer 4-3, Lieve Verhelst, Fanny Hauwaert 10-4, Karen Couwels 0-3, Caro Devynck 6-4, Kim Winkelmans 4-7, Ine De Neef 1-2, Laetitia Mergits 0-1 .

Vrije worpen: 18/32 (Kim 5/6, Caro 4/7, Fanny 4/8) = 56%

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar Dames– Lyra B 60 – 58 (37 – 24)

Brit is na een afwezigheid van maanden terug op het veld, en dat viel op. We waren nog maar juist gestart, en ze had al 2 bommen achter haar naam staan. Ook Kim was er (natuurlijk), en ook Cindy, ze l

THUIS WEDSTRIJD TEGEN VREMDE ZATERDAG 10 MAART 18U

Gisteren speelden de dames thuis tegen de dames van Vremde. In de opwarming werd duidelijk dat beide ploegen qua snelheid dezelfde tred aanhielden. We beslisten daarom om een man-defense te starten. M

bottom of page