top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar – Schelle 35 – 33 (19 – 12)

We kwamen zeer goed uit de startblokken, en speelden vooral inside heel sterk. Schelle had het daar moeilijk mee, en dat leverde ons de nodige punten op (6/10) vanop de vrije worplijn. De bezoekers waren er nog niet in geslaagd om door onze verdediging te komen, en konden slecht met één driepunter en een paar vrije worpen punten sprokkelen (1°Kw.: 12/5) .

We bleven Schelle het knap lastig maken om te scoren, maar onze aanvalsgolven begonnen ook vast te lopen. Gelukkig kon Britt haar eerste bom plaatsen, zodat we het kwart met een gelijke (7/7) stand konden afsluiten (Rust: 19/12) .

Na de rust bleken we iets te zege zeker te zijn, en ons aanvalsspel werd heel onzorgvuldig en chaotisch. Schelle rook bloed en kwam terug in de wedstrijd. Gelukkig kon Kim (als enige) nog wat punten binnen halen (7/14), en speelde Britt in verdediging een berepartij, zodat we nog een gelijkspel uit de brand konden slepen (3°Kw.: 26/26) .

Het vierde kwart werd een triller van formaat. Schelle kwam erop en erover, maar Britt lukte in extremis toch nog een driepunter, waardoor de stand even weer gelijk kwam. Fanny kreeg nog een kans vanop de vrije worplijn, en zij werkte koelbloedig die twee worpen zuiver af. De bezoekers kregen echter in de allerlaatste seconden nog een reusachtige gelegenheid, maar die werd door de zenuwen vakkundig de nek om gewrongen. Een spannend einde, maar als we het derde kwart even vergeten, toch een verdiende overwinning .

Veerle Eyckmans 1-0, Veerle Verhelst 2-0, Britt Demeyer 4-3, Lieve Verhelst, Fanny Hauwaert 1-2, Karen Couwels 4-0, Caro Devynck 3-0, Kim Winkelmans 4-11, Ine De Neef .

Lay-up 1/3 (Karen 1/1), 2pt inside 2/26 (8% !), 2pt outside 3/11 (Karen 1/1, Veerle 1/2, Kim 1/3), 3pt 3/16 (Kim 1/3, Britt 2/13) = Totaal 16%

Vrije worpen: 14/24 (Kim 8/10, Fanny 3/4) = 58%