top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Aartselaar A - Telstar A 57 – 78 (37 – 36)


We moesten dringend nog eens de drie punten binnen halen, maar dat zal vandaag weer niet zo gemakkelijk zijn, want deze ploeg kwam bij ons in de Appelaar winnen met 6 punten. We starten zeer gefocust en lukten 24 punten waaronder 3 driepunters (10 van Roy). En dat was maar goed ook, want de thuisploeg lukte 4 driepunters (1°Kw.: 17/24) .

In het 2de kwart moesten we even mineren, maar met nog steeds 6 scorende spelers lukte we toch nog een aardige 12 punten. Aartselaar bleef echter aan een zeer hoog percentage de afstandsschoten binnen knallen (2de kwart weer 5 bommen) en 20/12 was het resultaat, waardoor ze juist voor de rust de leiding overnamen (Rust: 37/36) .

Als we die bommenregen konden stoppen, was er nog veel mogelijk. Een groot voetballer heeft ooit eens gezegd:”elk nadeel ook een voordeel”, en dat zou nu ook kunnen kloppen. Want Aartselaar had buiten de driepunters en de vrije worpen slechts 8 normale punten gemaakt, wat aangeeft dat ze moeilijk door onze defensie geraakten. Na de rust kwam er dan ook een hele ommekeer in het spelbeeld. De thuisploeg kon nog wel 2 bommen droppen, maar lukte slechts één normale tweepunter en kreeg met 11/23 het deksel op de neus (3°Kw.: 48/59) .

Het vierde kwart was de ommekeer nog schrijnender. Nu waren het de Telstarboys die met bommen gooiden en Aarselaar volledig van de kaart veegden. Een proficiat aan de coach en zijn spelers, die het tij voortreffelijk konden keren. Wat ons verder nog was opgevallen was een secure verdediging van Tim, misschien wel de beste match van David in het Telstarshirt, en verbluffende 26 punten van Roy. Maar we mogen ook de andere spelers niet vergeten die op hoog niveau stonden te spelen. Kunnen we dit misschien volgende matchen herhalen?

Roy Van Kerkhoven 12-14, Glenn Brabants, Alan Buelens 3-0, Geert Van Eyken 7-7, Maarten Bynens 9-8, Tim Ballon 0-2, David Lenaerts 1-6, Stijn Wouters 2-2, Brent Op De Beeck 2-3 .

Lay-up 4/7 (Maarten 2/2), 2pt 18/36 (Roy 2/2, Maarten 6/8, David 3/5), 3pt 8/29 (Maarten 1/1, Roy 6/15, Brent 1/3) = 42%

Vrije worpen: 10/15 (Stijn 2/2, Roy, Geert & Maarten 2/3, Alan & David 1/2) = 67%

12 aanv.rebounds (Geert 4, Maarten 3), 29 verd.rebounds (David 8, Maarten 7, Stijn 6), 12 balverliezen, 15 steals (Geert 4, Maarten 3), 2 assists (Alan , David), 0 block shots .

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al

bottom of page