top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Malle B - Telstar A 105 – 100 n.v. (42 - 33)

Aanvallend starten we niet slecht, maar we gaven hun nr10 (we wisten wat die waart was) iets te veel vrijheid en met 8 p. (waaronder een driepunter) zette hij zijn ploeg op voorsprong. Er viel nog een bom binnen, maar die werd vakkundig beantwoord door Brent (1°Kw.: 21/16) .

In het tweede kwart was Stijn de afwerker van dienst. Alan lukte ook zijn eerste bom, maar we kregen er wel twee binnen, en weer van diezelfde shotters uit het eerste kwart. Ook nu was hun nr10 met 9 punten een gesel voor onze verdediging, en na 21/17 bedroeg onze achterstand reeds 9 punten (Rust: 42/33) .

Na de rust lukte we een 0-7, maar daarna stak de thuisploeg twee tandjes bij en we hadden het eventjes heel moeilijk. Het gevolg was dat we na 29/21 tegen een achterstand van 17 punten opkeken (3°Kw.: 71/54) .

Het vierde kwart was een specialleke. Alan lukte drie bommen, en ook Brent en Roy smeten er één binnen. Roy maakte dit kwart alleen al 16 punten, en met een niet aflatende inzet van iedereen kregen we niet minder dan 40 punten (23/40) er bij. Dit was echter maar juist genoeg om een gelijk spel uit de brand te slepen (4°Kw.: 94/94) .

In de verlenging hadden we echter wat pech in de afwerking en moesten we, ondanks een schitterende prestatie, toch de overwinning aan Malle laten. Nu kunnen we het spijtig vinden dat er geen vrije worp meer binnen ging in de reguliere speeltijd, of dat we hun nr10 (32p.) niet beter hebben afgestopt, of waarschijnlijk nog wel iets anders wat misging. Maar dat zijn allemaal vijgen na Pasen, en het is eigenlijk vlak voor Kerstmis .

Roy Van Kerkhoven 1-17-0, Glenn Brabants 2-0-0, Filip Leemans, Alan Buelens 5-14-0, Geert Van Eyken 4-11-0, Maarten Bynens 5-6-2, David Lenaerts 2-0-0, Stijn Wouters 8-2-0, Peter Nuytens 2-7-3, Brent Op De Beeck 4-4-1 .

Lay-up 5/6 (Roy 3/4, Alan & Glenn 1/1), 2pt 20/42 (Stijn 4/5, Geert 5/8, Peter 5/10), 3pt 8/22 (Alan 5/11, Brent 2/5, Roy 1/3) = 47%

Vrije worpen: 26/47 (Stijn 2/2, Roy & Geert 5/8, Maarten 7/13) = 55%.

9 aanv.rebounds (Geert & Peter 4, Maarten 1), 33 verd.rebounds (Geert 8, Stijn 5, David, Maarten & Peter 4), 20 balverliezen, 12 steals (Maarten & Brent 3), 3 assists (Alan, Peter, Brent), 0 block shots .

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al