top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – St.Amandse A 76 – 56 (31 – 24)

Dit was een match, van onder in het klassement, die moest gewonnen worden. Aanvankelijk leek dat wel te zullen lukken, tot in de 6e min. Geert uitviel met een oogkwetsuur. Door het nog steeds ontbreken van Stijn, Wim en nu ook Geert was dit plots een heel ander verhaal, en kampen we zo stilaan met tekort aan lengte. We bleven echter op 5 p. voorsprong doordat onze defence op goed niveau bleef (1°Kw.: 17/12) .

In het volgende kwart maakte St.Amandse weer 12 p. vooral door een driepunter te lukken, maar Brent kon die teniet doen, en we konden (14/12) onze voorsprong behouden (Rust: 31/24) .

Na de rust pakten de bezoekers uit met een aanvallend offensief en maakten (dank zij 2 bommen) 20 punten, maar Alan zette zijn vizier op scherp en lukte vier driepunters, waardoor wij een mooie 25 punten bij elkaar haalden (3°Kw.: 56/44) .

Het vierde kwart was eigenlijk overbodig. We bleven geconcentreerd acteren, zowel aanvallend als verdedigend, en met 20/12 sloten we (na een goede tweede helft) de wedstrijd af met de nodige en verdiende overwinning. Een pluim voor alle spelers, maar vooral voor Roy die het ontbreken van Geert aanvallend compenseerde en het vele werk dat Maarten en Alan deden om de ploeg constant op peil te laten draaien .

Roy Van Kerkhoven 10-13, Glenn Brabants 0-1, Filip Leemans, Alan Buelens 2-16, Geert Van Eyken, Maarten Bynens 4-6, David Lenaerts 2-2, Jan Poplemon 2-0, Peter Nuytens 6-5, Brent Op De Beeck 5-2 .

Lay-up 8/13 (Roy 6/9), 2pt 14/29 (Roy 2/3, Peter 5/8), 3pt 5/20 (Brent 1/4, Alan 4/11) = 44%

Vrije worpen: 17/27 (Roy 7/11, Alan 4/5) = 63%

6 aanv.rebounds (David 4), 31 verd.rebounds (Maarten 10, Alan 7, Brent 5), 15 balverliezen, 16 steals (Roy 5, Alan 4), 4 assists (Glenn, Alan, Maarten & Brent), 1 block shot (Geert).

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al