top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar – Mercurius B 44 – 41 (16 – 22)


Als derde in de stand tegen de tweede spelen is een topmatch, en dus moesten we wel een topprestatie verwachten, maar waren er zeker ook zenuwen aanwezig. Dat was in het begin van de match ook duidelijk te merken, want na 6 min.stond het nog 0-0. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat er goed (en zonder fouten) verdedigd werd en Mercurius er niet door geraakte, maar ook dat we zelf menige kans vakkundig de nek omwrongen. Om dan toch maar aan punten te geraken gooide de bezoekers hun spel helemaal om, en trachten te scoren op afstand. Dat lukte wonderwel, en we kregen 4 driepunters op rij binnen (1°Kw.: 4/12) .

Na de eerste herneming begon Mercurius weer met een bom (de 5de op rij), maar daarna konden we dit probleem inperken. Er werden meer fouten gemaakt door beide kampen, maar met dat verschil dat onze dames de vrije worpen max. afwerkten, terwijl de tegenpartij slechts aan 17% geraakte. Zo konden we 2 p. (12/10) van onze achterstand afknabbelen (Rust: 16/22) .

Na de rust acteerden we minder gestresseerd wat onze afwerking ten goede kwam. Bij Mercurius was weer een andere speelster die 2 driepunters lukte, maar dat was dan ook bijna alles. Bij ons vond Britt dat het welletjes was geweest, en lukte zelf (eindelijk) haar driepunter. Dit herhaalde ze nog 3 maal en we namen met 24/8 de leiding over (3°Kw.: 40/30) .

Het vierde kwart kwamen we moeilijk tot scoren, en werd het de laatste 2 min. nog spannend, maar door goed verdedigend werk konden we stand houden. Ondanks de moeilijke start toch een prachtige en verdiende overwinning voor het hele team.

Veerle Eyckmans 4-4, Veerle Verhelst, Britt Demeyer 4-14, Lieve Verhelst, Karen Couwels 0-6, Caro Devynck, Kim Winkelmans 6-4, Gwen Geets, Ine De Neef 2-0 .

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar Dames– Lyra B 60 – 58 (37 – 24)

Brit is na een afwezigheid van maanden terug op het veld, en dat viel op. We waren nog maar juist gestart, en ze had al 2 bommen achter haar naam staan. Ook Kim was er (natuurlijk), en ook Cindy, ze l

THUIS WEDSTRIJD TEGEN VREMDE ZATERDAG 10 MAART 18U

Gisteren speelden de dames thuis tegen de dames van Vremde. In de opwarming werd duidelijk dat beide ploegen qua snelheid dezelfde tred aanhielden. We beslisten daarom om een man-defense te starten. M

bottom of page